preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sračinec

 > VIJESTI
vijesti

OBAVIJEST

Autor: Melita Jeremić, 18. 5. 2022. 13:44

U četvrtak 19.5.2022.g. svi učitelji su na stručnoj ekskurziji u Karlovcu (OŠ "Braća Seljan"). 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA ZA BESPLATNU KUHINJU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 9. 5. 2022. 09:59

Poštovani roditelji, korisnici dječjeg doplatka,

pozivamo vas da nam predate zahtjev za korištenjem besplatne školske prehrane u 2022./2023. školskoj godini i to do 10.6.2022.g. 

Ispunjeni zahtjev predajte razrednici/razredniku ili pedagoginji. Zahtjeve mogu predati i roditelji budućih prvašića. 

 [više]

ŽELIM VOZITI BICIKL - ODRŽAN BICIKLISTIČKI KAMP

Autor: Melita Jeremić, 2. 5. 2022. 09:42

Projekt ŽELIM VOZITI BICIKL provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u partnerstvu s Općinama Vinica, Cestica, Petrijanec, Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina te od ove godine s Općinom Sračinec. U projektu sudjeluje pet škola: OŠ Vinica, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec i VII OŠ Varaždin. Nastavnici koji su zaduženi za provedbu projekta su: Nikola Sedlar, prof., Dubravko Banek, prof., Predrag Dobrotić, prof., Damir Fotak, prof., Nenad Mesek. Voditelj i autor projekta je dr.sc. Branimir Štimec, prof. Cilj projekta je educirati najmlađe za sigurno kretanje u prometu na biciklu, što se provodi u OŠ Vinica punih 15 godina. 

 [više]

SRETAN USKRS

Autor: Melita Jeremić, 14. 4. 2022. 09:32

Našim dragim učenicima i njihovim roditeljima svi djelatnici škole žele sretan Uskrs!

 [više]

Debatni klub i Likovni klub u suradnji

Autor: Melita Jeremić, 13. 4. 2022. 13:28

Prošli smo tjedan 7. travnja 2022. realizirali terenski dio našeg školskog projekta u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin. Zahvaljujući velikodušnosti kustosica, restauratorica i muzejskih edukatora Jelene Rančić, Daše Suhić i Elizabete Igrec, proveli smo poslijepodne u muzeju slušajući o Miljenku Stančiću te gledajući neke njegove slike, posebno izložene za nas jer je trenutni postav muzeja vezan uz stare majstore.

Doživljaj je za učenike bio jedinstven jer su se mogli približiti slikama, „družiti se“ s njima nekoliko sati, proučavati i pokušati u likovnoj radionici oslikati neke od motiva.

 

 [više]

Školski projekt Slavne ličnosti varaždinskog kraja - Miljenko Stančić

Autor: Melita Jeremić, 12. 4. 2022. 13:25

„Ja znam da se svi pomalo domišljamo. Da nam je teško breme avangardizma i jezici pomiješani kao u Babilonu. Ali negdje kroz san i danas mi je jasno da me moja kemija veseli samo kad je organska, a organska je kad me veseli i onda čujem ono daleko zvono… lavež u noći, ima samo jedan znak za mene.“M.S.

Varaždinski slikar  i grafičar Miljenko Stančić  vjerojatno je i najpoznatiji slavni slikar rođen u Varaždinu koji je bio prepoznat i cijenjen za svoga života.

Rođen je u Varaždinu  1. ožujka 1926., a preminuo je u  Zagrebu 13. svibnja 1977., pokopan je u obiteljskoj grobnici na varaždinskom groblju. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je slikarstvo, a kasnije  je pohađao specijalni tečaj grafike kod T. Krizmana. Kasnije će na istoj Akademiji predavati do svoje prerane smrti.

Razvijao se unutar neovisnog, originalnog stila ispreplećući svoj intimni svijet i autobiografske motive u posebne slike na granici sna, sjećanja, fantastike, stvarnosti i imaginacije. Njegova tehnika starih majstora (Vermeera, npr.) razrađena je tonskim nijansiranjem i tako  spaja staro i novo slikarstvo. Motivi  ljudskih likova u njegovom opusu (obitelji, djeteta, kartaša, ljubavnika)  često su pomalo fantazmagorične preobrazbe, no i vrlo smirene figure, gotovo skulpture čiji dijelovi tijela nestaju u tonalitetu, lica nisu jasna ili se umnažaju do apstrakcije (ciklusi Ljubavnici, Kartaši, Dječje igre). U velikom dijelu opusa prikazuju se vedute Varaždina, obrisi krovova, ulica, željezničkog kolodvora, pruge (Stančićevi su imali kuću blizu pruge) u raznim osvjetljenjima, posebice u sutonskom osvjetljenju. Kasnije uvodi u svoje slikarstvo veću dominaciju plošnost i izdvaja motiv majčinstva, životne energije, rađanja i poroda kao čina.

Stančić je crtao ilustracije za novine i časopise (Vjesnik, Naprijed, Narodni list, Kerempuh, Republika), izrađivao je zidne slike (na stropu HNK-a u Varaždinu, 1967.), grafike (Varaždinske dopisnice, 1960. i 1977.), bibliografsku mapa Područje poljubaca s pjesnikom Z. Golobom, 1976.) i scenografiju (M. Krleža: U agoniji, 1959.).

Prijateljevao je s intelektualcima svoga vremena (Irenom Vrkljan, Miroslavom Krležom, Tonkom  Maroevićem i brojnim drugima) i imao je veliko znanje o umjetnosti općenito što potvrđuje i velika biblioteka koju je njegova obitelj darovala gradu Varaždinu.

Samostalne izložbe imao je u Zagrebu, Beogradu, Varaždinu, Rijeci, Parizu, Ljubljani, Splitu, Vukovaru, Bruxellesu te je također nekoliko retrospektivnih izložbi održano u Varaždinu (2006.) i Zagrebu (1971. i 2017.).                   

 [više]

ŠTIMA LI NAM KLIMA?

Autor: Melita Jeremić, 1. 4. 2022. 07:47

Projekt građanskog odgoja „Štima li nam klima“ zahuktao se punom parom. Učenici su uz mentorstvo učiteljice likovne kulture Dore Bakek oslikali platnene vrećice. Pokazali su prave umjetničke vještine i izradili mala remek djela. Ove unikatne vrećice 30.3. podijeljene su lokalnom stanovništvu u općini Sračinec. Iako pomalo u nevjerci što dobivaju poklon, naši sumještani s veseljem su prihvatili platnene vrećice i saslušali savjete učenika o važnosti korištenja istih umjesto plastičnih vrećica.

 [više]

TJEDAN DAROVITOSTI 21. - 25.3.2022.

Autor: Melita Jeremić, 21. 3. 2022. 19:53

21.3. obilježava se Dan darovitih učenika. Na taj dan pažnju skrećemo na iznimno sposobne i talentirane mlade ljude koji tek trebaju ispuniti svoj puni potencijal. Da bi to mogli potrebno im je poticajno okruženje te pomoć i podrška odraslih, ali i vršnjaka. Zato smo mi odlučili cijeli tjedan posvetiti aktivnostima kojima ćemo obogatiti redovni nastavni rad na dobrobit sviju učenika, a ne samo potencijalno darovitih. Tako smo danas, prvi dan upoznali zainteresirane učenike s mBot robotima, učenica Hana nam je svirala klarinet u holu škole tijekom velikih odmora, a stručna suradnica pedagoginja održala je predavanje na Vijeću učenika na temu Tko su to daroviti učenici. Sve aktivnosti koje  se događaju od danas pa preko cijelog tjedna, marljiva novinarska grupa prati i bilježi, a mi ćemo vam fotogaleriju i opis brojnih događanja s ponosom predstaviti na kraju ovog tjedna. Zainteresirani roditelji moći će se uključiti na predavanje putem zooma jer smo i za njih pripremili kratko upoznavanje s temom Darovitost. Održat će ga naša pedagoginja, specijalist za obrazovanje darovitih u četvrtak, 24.3.2022.g. u 18:00 sati. Poveznicu za zoom možete pronaći na yammeru u virtualnoj učionici Vašeg djeteta od 5. do 8. razreda. 

 [više]

NOĆ GEOGRAFIJE - najava

Autor: Melita Jeremić, 14. 3. 2022. 08:25

I ove godine u našoj školi obilježavamo Noć geografije kao jedan od više stotina događaja na svijetu. Pozivamo sve zainteresirane učenike viših razreda da se prijave i sudjeluju u zabavnom i edukativnom događanju u našoj školi.

Noć geografije održat će se 1. travnja 2022. u 17h.

Tema ove noći geografije je „Štima li nam klima?“ odnosno klimatske promjene kojima ćemo se baviti na zanimljiv i edukativan način. 

Ukoliko želite sudjelovati javite se učiteljici geografije Janji Žnidarić na Yammer ili mail: janja.znidaric@gmail.com do 25.3.

Više o Noći geografije i našem događaju možete saznati i na web stranicama:

 

https://www.geonight.net/499-2/

https://www.geonight.net/geonight-2022-events-map/

 [više]

KVIZ "VOLIM ČITATI"

Autor: Melita Jeremić, 21. 2. 2022. 12:28

U petak, 18.2. održan je drugi krug kviza na kojem su sudjelovali novi knjigoljupci, učenici drugih, trećih i četvrtih razreda. Natjecatelji se nisu trebali posebno pripremati za kviz nego se samo prisjetiti pročitanih slikovnica i knjiga. Kao i prošli puta ekipe su pokazale znanje i natjecateljski duh i vidjelo se da ovi učenici osim zadane lektire čitaju i druge naslove koje posuđuju u školskoj knjižnici. I dalje su im najinteresantnije priče o dobroćudnom Vuku i sve epizode dječaka Grega, ali i Durica (knjiga stripova Ivice Bednjanca) koja je na popisu lektire u nižim razredima i pri vrhu je najčitanijih naslova naše knjižnice.
Pobjednička ekipa pobijedila je s vrlo malom razlikom, no i ovog puta najvažnije je to što je vladala prava „kvizaška“ atmosfera natjecatelja kao i navijačka atmosfera publike koja je podržavala svoje favorite.
Bravo za natjecatelje, a kviz „Volim čitati“ ide i dalje.

 [više]

UPUTE ZA SAMOTESTIRANJE NA COVID 19

Autor: Melita Jeremić, 15. 2. 2022. 08:35

Vezano uz model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika, prilažemo poveznicu na video o samotestiranju kojeg je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

VIDEO - SAMOTESTIRANJE

 [više]

PODRŽIMO NAŠU UČENICU

Autor: Melita Jeremić, 14. 2. 2022. 08:37

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

Park znanosti raspisao je natječaj na temu Moja svemirska letjelica i među više od 4 tisuće pristiglih radova, letjelica naše učenice Zare Zamudić krenula je prema nebu. No, još uvijek treba našu podršku pa vas molimo da idete na poveznicu u prilogu, kliknete najprije na sliku, a potom "like". Zahvaljujemo u Zarino ime!

 

https://www.facebook.com/parkznanosti/photos/a.301271470082097/2000257770183450/?type=3  

 [više]

Obavijest

Autor: Lidija Valec, 7. 2. 2022. 14:41

Online nastava organizirana je za učenike 7.b (vraćaju se u školu u ponedjeljak, 14.02.20222.godine) i za učenike 8.c (vraćaju se u školu 15.02.2022.godine).

                                                        Lidija Valec, ravnateljica

 [više]

Obavijest

Autor: Lidija Valec, 24. 1. 2022. 10:49

OBAVIJEST

Od utorka, 25.01.2022.godine po modelu A (nastava u školi) rade:

1.a

2.a

2.b

2.d

3.b

3.d

4.a

5.b

5.d

6.a

6.b

6.c

7.b

7.c

7.d.

 

Ostali razredi rade online do subote, 29.01.2022.godine. Vraćaju se u školu u ponedjeljak, 31.01.2022.godine.

Produženi boravak je organiziran za učenike koji su u školi.

                                                                     ravnateljica

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Lidija Valec, 19. 1. 2022. 12:41

Poštovani roditelji,

zbog velikog broja oboljelih učenika svi razredni odjeli od 1. do 8.razreda radit će online. Radimo prema rasporedu sati. Učenici PŠ Svibovec Podravski rade po modelu A (u školi).

Vraćamo se u školu u utorak, 25.01.2022.godine.

                                                                         Lidija Valec, ravnateljica

 

 

 

 [više]

KVIZ "VOLIM ČITATI"

Autor: Melita Jeremić, 3. 1. 2022. 11:33

U petak, 23.12.2021. u holu škole održan je zabavni kviz „Volim čitati“. Sudjelovali su učenici nižih razreda, zaljubljenici u čitanje koji često posuđuju knjige u školskoj knjižnici. Dvije ekipe trebale su pokazati znanje, ali i spretnost u igrama kao što su pogodi naslov knjige ili pisca, pitanja-odgovori, slagalice, kolo sreće i dr. Natjecatelji su bili snalažljivi i pokazali da pamte puno toga što su pročitali.
Pitanja nisu bila „izvučena“ samo iz knjiga koje su obvezne za čitanje lektire, nego i iz onih knjiga i slikovnica koje učenici najviše posuđuju u knjižnici. Na top listi najčitanijih knjiga su serija knjiga o djevojčici Maši od Sanje Pilić, serija slikovnica o Vuku (Vuk koji je htio biti umjetnik), Gregov dnevnik i svi njegovi nastavci, Harry Potter, kao i mnogi drugi naslovi.
Posljednja igra je odlučila tko je pobjednička ekipa, no najvažnije je bilo to što su se svi dobro zabavljali i pokazali natjecateljski duh uz podršku i glasno navijanje publike. Na kraju su se mali „kvizaši“ počastili slatkišima, a svim ostalim učenicima od 1. do 8. razreda slijedi pozivnica da se prijave i sudjeluju u kvizu „Volim čitati“ koji se nastavlja i dalje.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Melita Jeremić, 23. 12. 2021. 14:06

Poštovani roditelji, 

ukoliko želite cijepiti svoje dijete (5-11 godina), molimo vas da se javite u ambulantu školske liječnice na broj 042 398 534. 

 [više]

BOŽIĆNA ČESTITKA

Autor: Melita Jeremić, 23. 12. 2021. 09:21

Dragi učenici, poštovani roditelji,

svi djelatnici škole od srca vam žele miran i blagoslovljen Božić. Provedite ga s najmilijima u zdravlju i veselju. Svako dobro želimo vam u novoj 2022. godini. Neka nam je svima zdrava, radosna i uspješna. 

Predbožićnu atmosferu iz naše škole, prenosimo vam kroz kratak video slideshow kojeg možete pogledati OVDJE. 

 [više]

GODINA ČITANJA U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Melita Jeremić, 15. 12. 2021. 12:53

Što čitaju naši sumještani

Što čitaju naši sumještani ime je izložbe OŠ SRAČINEC napravljene u suradnji s lokalnom zajednicom.

Aktivnosti naših učenika, vezane uz poticanje čitanja u Godini čitanja 2021., polako postaju vidljive jer su se uobličile na jednom mjestu, u vidu izložbe  Što čitaju naši sumještani.

Debatni klub naše škole napravio je veliko istraživanje u Sračincu, Svibovcu Podravskom i Hrašćici  među našim dragim sumještanima i tako uključio cijelu lokalnu zajednicu u nacionalni projekt  Godina čitanja 2021. „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“. Sumještani su nas iznimno obradovali  svojom voljom, toplinom u komunikaciji i željom da nam ostave nekoliko  zapisa o svojim navikama čitanja.

 [više]

Za petaše i sedmaše - tablet 8788 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nenad Tesla, 12. 12. 2021. 19:46

----------------------

 

Petaši i sedmaši, ovih dana ,

do Božića,

na vašem tabletu će se pojaviti plavi ekran.

To vam je znak da vam se tablet vratio na početne postavke.

Ovdje vam piše što učiniti kada vam se to dogodi..

 

-----------------------------------------------

 [više]

NIKOLINJE

Autor: Melita Jeremić, 7. 12. 2021. 12:39

U ponedjeljak, 6.12.2021.g. učenike OŠ Sračinec posjetio je sveti Nikola. Razveselio je sve. I malene i velike. Razgovarao je s učenicima, čuo pohvale od učitelja, a Krampus, uvijek mu za petama, spreman da "zločeste" uzme sa sobom, ostao je ipak "praznih džepova". Naša je škola prepuna dobre, zahvalne djece, koja su počastila Nikolu pjesmom ili recitacijom. Širokog osmjeha i velikog ponosa, donio je pune kutije darova koje je na kraju podijelio svim učenicima. Zahvaljujemo Općini Sračinec koja je, kaio i svake godine, pomogla u kupnji darova. Iako nije bilo vesele, razigrane i šarene priredbe, učenici su u svojim učionicama obilježili ovaj radostan, djeci najdraži dan - Dan zaštitnika djece, siromašnih i putnika. 

 [više]

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ

Autor: Melita Jeremić, 4. 12. 2021. 17:08

U ovoj školskoj godini Osnovna škola Sračinec i njezina PŠ Svibovec uključila se u nacionalnu kampanju udruge „Zasadi stablo, ne budi panj“. 

Akcija ima za cilj potaknuti kolektivnu sadnju stabala na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini s namjerom osobnog i društvenog ekološkog doprinosa očuvanja okoliša usred klimatoloških promjena. Studije pokazuju da se može postići cilj o ograničavanju klimatskih promjena sadnjom drveća i pohranom ugljika. Upravo zbog toga naša škola priključila se akciji. Donacijom Srednje škole Arboretum Opeka iz Vinice učenici, članovi Izvannastavne aktivnosti: „Školski vrt“ i članovi Vijeća učenika, posadili su dvije sadnica u okolišu naše škole. Sadnjom akcija nije gotova jer o mladim sadnicama učenici će voditi brigu i u budućnosti na način, praćenja rasta i razvoja te potpomaganja istog. Potičući mlade na brigu i mogućnost vlastitog doprinosa očuvanju našeg planeta, posadivši i jedno stablo dajemo mogućnost regeneraciji okoliša te vlastitoj budućnosti. Jedno stablo možda ne čini šumu, ali njegova vrijednost u stvaranju kisika, mjesta susreta eko zajednica i pohrani ugljika neprocjenjiva je kako za prirodu, tako i za čovjeka kao dijela iste. Ovim putem zahvaljujemo se udruzi Zasadi stablo, ne budi panj, našem domaru na svesrdnoj pomoći od ideje do realizacije. Koordinator akcije za našu školu bio je učitelj Prirode Damir Bendelja, prof.

Fotografije sadnje stabla možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

OBAVIJEST O ULASKU RODITELJA U PROSTORE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 30. 11. 2021. 12:49

Poštovani roditelji,

u privitku ove objave nalaze se Upute HZJZ o ulasku roditelja u školu.

 [više]

LIKOVNO – LITERARNO – KREATIVNI NATJEČAJ „NAJNEOBIČNIJA BOŽIĆNA KUGLICA“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 26. 11. 2021. 08:56

Pozivamo sve naše učenike da se priključe NATJEČAJU za najneobičniju kuglicu i time sudjeluju u nagradnoj igri. Detalji natječaja su u priloženom plakatu, a natječaj traje od ponedjeljka 29.11.2021.g. do petka 17.12.2021.g. Izložbu pristiglih radova organizirat ćemo u posljednjem tjednu nastave u prosincu, prije božićnih/zimskih praznika, a najbolje ćemo darivati u utorak 21.12.2021.g. u 11:00 sati. Maštajte, dozvolite si razmišljati izvan svakidašnjih okvira, posvetite malo vremena razvoju svoje kreativnosti i pritom se dobro zabavite. Sretno!!

PLAKAT NATJEČAJA 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Melita Jeremić, 5. 11. 2021. 10:53

Od ponedjeljka, 8.11.2021.g. nastava  za sve učenike od 1. do 8. razreda  odvija se po modelu A - u školi. Vidimo se prema ustaljenom rasporedu. 

 [više]

PROMOCIJA KNJIGE NAŠE BIVŠE UČENICE TEODORE

Autor: Melita Jeremić, 29. 10. 2021. 08:28

U Godini čitanja i Mjesecu hrvatske knjige organizirali smo jedan poseban susret. Naime u srijedu, 27.10.2021.g. posjetila nas je Teodora Hublin, sada učenica 3. razreda Prve gimnazije u Varaždinu koja je još nedavno sjedila u našim školskim klupama. Po čemu je to neobičan susret? Po tome što je sedamnaestogodišnja Teodora objavila svoju prvu knjigu, a promociju knjige je odlučila održati baš ovdje, u svojoj bivšoj školi. Zašto? Zato što je svoju knjigu Superprijatelji i zmajev labirint počela pisati u 5. razredu osnovne škole i nakon godina smišljanja i promišljanja, pisanja i brisanja, dorade i prepravljanja, ovaj roman za djecu i mlade ugledao je svjetlo dana baš u ovoj Godini čitanja. Teodora je pišući svoju knjigu rasla i sazrijevala, a priča i njeni likovi malo pomalo su dobivali svoj konačan izgled.
Radnja romana smještena je u izmišljeni Virtoland gdje živi petnaestogodišnji Jakov koji je usamljen u velikoj kući te putem oglasa traži stanare. Uskoro se k njemu doseljava čak dvadesetak njegovih vršnjaka i svi zajedno prolaze kroz razne dogodovštine i iskušenja koja će testirati njihovu prilagodbu na zajednički život, međusobnu toleranciju i stvaranje pravog prijateljstva. U priči je neobično i to da u  zemlji Virtoland većina ljudi ima neku supermoć pa tako i Jakov i njegovi prijatelji koji tek otkrivaju svoje nadnaravne sposobnosti i moraju naučiti kada i u kojoj situaciji ih mogu dobronamjerno koristiti. U ovom romanu koji je spoj stvarnog i fantastičnog sve vrvi od moderne tehnologije digitalnog doba pa je i po tome ova knjiga bliska djeci i mladima i pisana upravo za njih.
Autorica knjige Superprijatelji i zmajev labirint Teodora Hublin ujedno je i ilustratorica romana, a ustvari nam je rekla da je ona najprije nacrtala te likove i tek onda počela smišljati priču u koju će ih smjestiti. Izdanje ove knjige omogućila joj je prijava na natječaj “Mladi Krleža” u organizaciji Varaždinske županije, no njeni uspjesi su također i prozni tekstovi s kojima sudjeluje na LiDraNu te osvojeno prvo mjesto za znanstveno-fantastičnu priču s naslovom "Vjerujte mi, nisam klon" koje joj je dodijelilo SFera - Društvo za znanstvenu fantastiku.
Bravo Teodora! Nadamo da ćeš i dalje pisati i objavljivati zanimljive priče.

Tekst pripremila Grozdana Njegovec, knjižničarka

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Melita Jeremić, 27. 10. 2021. 08:24

Obzirom na velik broj oboljelih, u četvrtak 28.10.2021. godine i petak, 29.10.2021. godine za sve učenike od 5. do 8. razreda, kao i za učenike 3. b razreda nastava će se izvoditi online.

Učenici od 1. do 4. razreda ostaju u školi.


Jesenski odmor učenika počinje u utorak, 2.11.2021. godine, a završava u srijedu, 3.11.2021. godine.
 

U četvrtak, 4.11.2021. godine i petak, 5.11.2021. bit će organizirana online nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda.
 

Vraćamo se u školu u ponedjeljak, 8.11.2021.godine.
 

                                     RAVNATELJICA:
                                       Lidija Valec

 [više]

DJEČJI TJEDAN

Autor: Melita Jeremić, 5. 10. 2021. 23:46

U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna, učenici su prisustvovali predstavama kojima ih je počastila Općina Sračinec kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo. 

Praćeni prekrasnim sunčanim danom, pješačili smo do Parka Velika Graba i uživali u predstavama - Crvenkapici za učenike od 1. do 4. razreda te Europici za učenike od 5. do 8. razreda. 

 

 [više]

PROTOKOL O ODRŽAVANJU NASTAVE I PRIDRŽAVANJU MJERA ZAŠTITE 2021 2022 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 13. 9. 2021. 10:54

U prilogu ove obavijesti nalazi se PROTOKOL o postupanju odgojno-obrazovne ustanove vezano uz mjere zaštite i organizaciju nastave.

 [više]

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Autor: Melita Jeremić, 9. 9. 2021. 13:29

U petak 10. rujna obilježavamo Hrvatski olimpijski dan. Pozivamo sve učenike i učitelje da obuku bijele majice. 

Učenici od 1. do 4. razreda će prisustvovati prezentaciji gimnastike u školskoj dvorani, a za učenike od 5. do 8. razreda je pripremljena prezentacija.

 [više]

DOBRO NAM DOŠLI DRAGI PRVAŠIĆI

Autor: Melita Jeremić, 6. 9. 2021. 18:29

Nove prvašiće uveli smo u našu školu, pripremili im svečanu priredbu povodom početka njihovog školovanja, upoznali s učiteljicama i učiteljem te im poželjeli uspješno školovanje.

 [više]

POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA

Autor: Melita Jeremić, 3. 9. 2021. 14:24

Poštovani roditelji, dragi naši učenici!

Započinje nova školska godina i veselimo se zajedničkom učenju i radu.

Obavještavamo vas da nastava počinje u ponedjeljak, 6.9.2021.g. 

( u nastavku su detaljnije upute)

 

 [više]

Obavijest za učenike 1. razreda – Udžbenici i drugi obrazovni materijali Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 14. 7. 2021. 12:15

Poštovani roditelji učenika 1. razreda,


kao što ste već obavješteni, SVI UDŽBENICI za 1. razred (a i za sve razrede osnovne škole) su besplatni, pa ćete ih prvog dana nastave preuzeti u školi. Udžbenici se odnose na redovne predmete (hrvatski jezik, matematiku, strani jezik i prirodu i društvo) te na izborne predmete (vjeronauk i informatiku). Za nastavu su također potrebni i drugi obrazovni materijali (DOM) koje kupujete vi, roditelji prema popisu objavljenom u prilogu. To vrijedi za sve učenike s prebivalištem u Sračincu i Svibovcu Podravskom.
 

RODITELJI UČENIKA S PREBIVALIŠTEM U HRAŠĆICI već su informirani o tome kako će Grad Varaždin financirati druge obrazovne materijale za sve REDOVNE predmete. Dakle, roditelji kupuju samo radne bilježnice za vjeronauk i informatiku.

Molimo roditelje da radnu bilježnicu iz stranog jezika kupe tek krajem 8. mjeseca kada će pisanim putem biti obaviješteni o tome u koji razred ide njihovo dijete i koji strani jezik će učiti. 
 

Prvašići, vidimo se na jesen.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Melita Jeremić, 12. 7. 2021. 18:28

Poštovani roditelji, dragi naši učenici!

Prizorom kojeg smo danas zatekli u parku naše škole duboko smo potreseni, stoga molimo sve koji imaju bilo kakve informacije ili saznanja o počinitelju/počiniteljima, da odmah dojave policiji (192). 

Zahvaljujemo!!

 

 [više]

UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 7. 7. 2021. 08:20

Obavijest za učenike 2. - 8. razreda - Sračinec, Svibovec Podravski

U novoj školskoj godini 2021./2022. svi učenici i dalje imaju pravo na besplatne udžbenike. Škola će sredstvima iz Državnog proračuna osigurati sve udžbenike iz redovnog programa kao i udžbenike za izborne predmete. Roditelji, dakle kupuju samo Druge obrazovne materijale (DOM) što uključuje radne bilježnice, zbirke zadataka, atlase, kutije s priborom i sl., a popise po razredima naći ćete u prilogu ove objave.

Važno - učenici iz Hrašćice!

Učenici s prebivalištem u Hrašćici i ove godine imaju pravo na besplatne Druge obrazovne materijale, ali samo za predmete redovne nastave. Dakle, druge obrazovne materijale za izborne predmete roditelji kupuju sami. Popise Drugih obrazovnih materijala koje kupuju roditelji sami naći ćete u prilogu ove objave.  

Obavijest za učenike 1. razreda

Popis Drugih obrazovnih materijala za 1. razred bit će objavljen na Web stranici škole do 15. srpnja 2021. (obavijest je poslana pisanim putem).

 [više]

DAN ŠKOLE

Autor: Melita Jeremić, 28. 5. 2021. 22:05

U petak, 28.5.2021.g. proslavili smo Dan škole. Skromno, zbog epidemioloških mjera, ali veselo, šareno i razigrano. Sunce i plavo nebo jedva smo dočekali kako bismo svečano otvorili tzv. zelenu učionicu, odnosno učionicu na otvorenom. Na svečanosti se okupilo svega nekoliko uzvanika koji su svečanost učinili veselijom i ljepšom. Prvi dio svečanog otvorenja održao se u 10.00 sati u Područnoj školi u Svibovcu Podravskom, a drugi dio u Matičnoj školi u Sračincu u 12.00 sati.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE

Autor: Melita Jeremić, 13. 5. 2021. 15:00

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

od ponedjeljka, 17.5.2021.g. svi učenici od 1. do 8. razreda nastavu prate u školi, po Modelu A. Učenici od 1. do 4. razreda ujutro od 8.00 sati, a učenici od 5. do 8. razreda u poslijepodnevnoj smjeni, od 13.00 sati. Autobus vozi po ustaljenom redu (12.30 i 12.45 iz Svibovca, a povratak u 17.50 i 18.30 sati)

 [više]

MISLIMO NA NAŠU ZEMLJU, VOLIMO I ČITAMO KNJIGU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 23. 4. 2021. 13:33

Dva značajna datuma obilježili smo u tjednu od 19. do 23.4.2021.g. Jedan je Dan planeta Zemlje, a drugi je Svjetski dan knjige. Brojnim aktivnostima obilježili smo ovaj predzadnji travanjski tjedan promišljajući o planetu Zemlji i svemu što je na njoj vrijedno sačuvati. 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE OD 26.4. DO 30.4.2021.g.

Autor: Melita Jeremić, 22. 4. 2021. 14:15

Prema preporuci Stožera, učenici od 5. do 8. razreda u tjednu od 26.4. do 30.4. nastavljaju s online nastavom (Model C), a učenici od 1. do 4. razreda s nastavom u školi (Model A) i to u jutarnjoj smjeni kao i prethodnih tjedana.

 [više]

NOĆ GEOGRAFIJE

Autor: Melita Jeremić, 12. 4. 2021. 20:23

Održali smo Noć geografije kao jedan od 15 događaja u Hrvatskoj, te jedan od oko 240 događaja u svijetu. Održan je virtualni kviz znanja iz geografije! Bilo je zanimljivo i veselo, a nešto smo i naučili. Pobjednik kviza je Antonio Crnčec iz 7.a razreda!

https://www.geonight.net/geoexperts-geoznalci/ 

 [više]

Organizacija nastave

Autor: Lidija Valec, 25. 3. 2021. 08:47

Poštovani roditelji i učenici!
 
Radi naglog porasta oboljelih učenika u petak, 26.03.2021. svi razredni odjeli Osnovne škole Sračinec i Područne škole Svibovec Podravski radit će online. Radit ćemo kompletnu dezinfekciju svih prostora.
 
Od ponedjeljka,29.03.2021. 1. do 4. razred Model A (nastava u školi)
 
U ponedjeljak 29.03.2021. u školu dolaze: 1.c,2.b,2.c,2.d,4.a,4.b,4.c i 4.d.
Ostali učenici od 1. do 4. razreda vraćaju se u utorak, 30.03.2021. osim 1.d razreda.
 
Od ponedjeljka, 29.03.2021. 5. do 8.razred Model C (nastava na daljinu)
-ujutro od 7.30 sati prema rasporedu sati
Prema odluci Stožera od ponedjeljka, 29.03.2021. do 1.04.2021.godine učenici od 5. do 8. razreda radit će prema modelu C (nastava na daljinu).
 
Proljetni praznici traju od 2.04.2021. do 9.04.2021. godine s time da nastava počinje u ponedjeljak, 12.04.2021.godine.
ravnateljica
 [više]

1. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU -IZLOŽBI LIKOVNIH RADOVA

Autor: Melita Jeremić, 22. 3. 2021. 13:54

Na ovogodišnjem županijskom Natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2021. prvo mjesto osvojila je učenica naše škole - Kaja Plantak iz 8.a razreda!

 

Ovogodišnji LIK 2021. inspiriran je temom „Portret i autoportret“. Učenici su imali zadatak istražiti podtemu „Hrvatska folklorna i tradicijska etnografska baština“ te na tu temu kreirati ornament u boji. Učenici su vlastite ideje trebali izraziti u grafičkoj tehnici visokog tiska – kolagrafiji, koristeći materijale i plohe različitih reljefnih tekstura, ili u tehnici digitalnog crteža u aplikaciji po želji.

 

Čestitke učenici Kaji i mentorici Dori!!

 [više]

Online nastava 2.a

Autor: Lidija Valec, 22. 3. 2021. 08:02

Od ponedjeljka, 22.03.2021. 2.a razred ostaje kod kuće. Učenici nisu u samoizolaciji i mogu se slobodno kretati. Imat će nastavu online radi toga što su njihovi učitelji u samoizolaciji.Nastava je organizirana prema rasporedu sati.

Učenici se vraćaju u školu 30.03.2021.godine.

ravnateljica

 [više]

OBAVIJEST O UTVRĐIVANJU PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE PRIJE UPISA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Melita Jeremić, 11. 3. 2021. 08:04

Prije redovitog upisa u osnovnu školu Stručno povjerenstvo škole će utvrditi psihofizičko stanje djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece provodit će se u OŠ Sračinec, Varaždinska 98, i to 13., 14. i 15. travnja 2021.g. u vremenu od 10.30 do 13.10 sati. Svaki roditelj dobit će poziv na kućnu adresu s naznačenim datumom i vremenom testiranja za svoje dijete.  

Dio pregleda koji obavlja školska liječnica u prostorima Zavoda za javno zdravstvo, Kolodvorska 20, provodit će se od 19.4. do 10.5.2021.g. također prema naznačenom datumu za svako dijete. 

Molimo roditelje i djecu da dođu s maskicom, prethodno izmjerenom temperaturom te da ponesu Rodni list djeteta i OIB te dokumentaciju o djetetu (medicinsku, psihološku, logopedsku i sl.). 

 [više]

MALO VESELJA DONOSE NAM MAŠKARE

Autor: Melita Jeremić, 16. 2. 2021. 17:51

Danas smo se malo razveselili, došle su nam maškareeeee...

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE

Autor: Melita Jeremić, 28. 1. 2021. 12:47

Obavještavamo učenike i njihove roditelje da će se od 1.2.2021.g. nastava provoditi po modelu A - u školi. 

Učenici od 5. do 8. razreda nastavu polaze ujutro od 7.30 sati, a učenici od 1. do 4. razreda nastavu polaze poslijepodne od 13.30 sati. 

Takva organizacija nastave preporuča se za razdoblje od 1.2. do 12.2.2021.g. 

Veselimo se ponovnom susretu, zajedničkom radu i učenju!

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA O POVRATU NOVACA ZA ŠK. KUHINJU (besplatni)

Autor: Melita Jeremić, 22. 1. 2021. 08:56

Učenici koji su ostvarili pravo na besplatnu školsku kuhinju, a plaćali su cijenu obroka od 6,00 kn, dobit će povrat novaca koji podmiruje Varaždinska županija i to u iznosu od 5,47 kn, a razliku od 50 lipa podmiruje roditelj. Povrat novaca vršit će se od 27.1.2021.g. i to isključivo u suradnji i prema dogovoru s razrednikom. Za sva pitanja i dogovor oko povrata obratite se svom razredniku. 

Od 18.1.2021. do kraja nastavne godine roditelji učenika koji se hrane besplatno plaćaju troškove prehrane 50 lipa po danu.   

 [više]

Online podrška za roditelje djece osnovnoškolske dobi tijekom i nakon COVID-19 krize uz HZZO uputnicu

Autor: Melita Jeremić, 30. 11. 2020. 09:07

 

POZIV RODITELJIMA: Pridružite se našim on line grupama podrške za roditelje djece osnovnoškolske dobi tijekom i nakon COVID-19 krize uz HZZO uputnicu. 

 

 [više]

Obavijest za roditelje i učenike od 5. do 8. razreda

Autor: Lidija Valec, 27. 11. 2020. 11:33

Poštovani roditelji i učenici!

Obzirom da većina učitelja i učenika završava samoizolaciju u ponedjeljak, 30.11.2020.godine nastavljamo s online nastavom  u ponedjeljak.

Nastava u školi počinje u utorak,1.12.2020.godine s time da mijenjamo smjene. Učenici od 5. do 8. razreda počinju u 7.30 prema rasporedu sati.

                                                            ravnateljica

 [više]

5. do 8. razred nastavlja s online nastavom

Autor: Lidija Valec, 20. 11. 2020. 11:20

Poštovani roditelji i učenici,

obzirom da je više od 50% učenika u samoizolaciji nastavljamo s online nastavom.

 Za 6.a razred produljena je samoizolacija do 26.11.2020.godine.

6.d samoizolacija do 23.11.2020.godine.

7.a samoizolacija do 23.11.2020.godine----------produženo do 27.11.2020.godine!!!

7.b samoizolacija do 22.11.2020.godine.

Povratak u školu planiramo u ponedjeljak, 30.11.2020.godine.

Ostanite zdravi!

                                                              ravnateljica

 [više]

NATJEČAJ ZA ODABIR UČENIKA U ERASMUS+ PROJEKTE

Autor: Melita Jeremić, 30. 10. 2020. 11:46

Molimo učenike i njihove roditelje da sve o natječaju pročitaju u rubrici ERASMUS+ PROJEKTI.

Natječaj traje od 30.10.2020. do 9.11.2020.g. Uz prijavnicu, učenici moraju priložiti motivacijsko pismo, suglasnost roditelja za sudjelovanje u projektu i privolu za objavljivanje fotografija te sve zajedno predati razredniku. 

 [više]

WEB STRANICA ZA PRVAŠIĆE - online nastava

Autor: Nenad Tesla, 26. 10. 2020. 15:55

************************************

Poštovani učenici i roditelji,

na stranici

ONLINE UČENJE 1.razred OŠ Sračinec

vam se nalazi stranica prvih  razreda za praćenje online nastave. 

Sretno !!!

************************************

 [više]

**** UPUTE ZA AKTIVACIJU TABLETA C20 ****

Autor: Nenad Tesla, 24. 10. 2020. 18:18

00011110010011100011100100011

Petaši i sedmaši, ovdje vam se nalaze detaljne upute za  stavljanje u pogon novog tableta. Uživajte .

00011110010011100011100100011

 [više]

STRANICA ZA ONLINE NASTAVU DRUGOG RAZREDA OŠSračinec

Autor: Nenad Tesla, 23. 10. 2020. 07:26

************************************

Poštovani učenici i roditelji,

na stranici

ONLINE UČENJE 2.razred OŠ Sračinec

vam se nalazi stranica drugih razreda za praćenje online nastave. 

Sretno !!!

************************************

 [više]

Važna obavijest

Autor: Lidija Valec, 22. 10. 2020. 17:05

Poštovani roditelji i učenici,

zbog epidemiološke situacije u Sračincu od sutra- petak 23.102020.godine svi razredni odjeli prelaze na model C odnosno na online nastavu.Vraćamo se u školu 4.11.2020.godine.Učenici će prema rasporedu sati raditi sa svojim učiteljima.Oni učenici koji nemaju uvjete za online nastavu (tablet, laptop, internet) neka se jave svojim razrednicima.

U samoizolaciju uz 3.a ulazi i 4.c i njihov učitelj. Samoizolacija za 4.c traje do 2.11.2020.godine.Uz učenika u samoizolaciju može ići i jedan roditelj.

                                                                                ravnateljica

 

                                                           odluka

                                                                                   

 

 

 

 

 [više]

Postupanje u odgojno- obrazovnim ustanovama u slučajevima potvrde COVID-19 pozitivnog djeteta/učenika ili djelatnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 12. 10. 2020. 09:16

Poštovani roditelji, u privitku se nalaze Upute za postupanje za roditelje i to posebno za niže razrede i posebno za više razrde i srednje škole. Upute su izdane od strane Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

 [više]

Na satu Informatike obilježen Svjetski dan učitelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 6. 10. 2020. 13:36

Crtajući u programu Paint učenici su osmislili i kreirali prigodne i vesele čestitke povodom Dana učitelja kao način zahvale za njihov važan i zahtjevan posao.
Čestitke su zajedno sa svojom učiteljicom Marinelom Čavlović spojili u foto kolaž. Radovi se nalaze u prilogu ove obavijesti u PDF formatu.
 
                                Hvala svima na čestitkama
 [više]

OBAVIJEST O PRIKUPLJANJU ZAHTJEVA ZA BESPLATNU KUHINJU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 1. 10. 2020. 12:29

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi dokument iz kojeg je vidljivo da započinjemo s prikupljanjem zahtjeva za besplatnu kuhinju. Molimo vas da čitko ispunjeni zahtjev (koji je u prilogu ove obavijesti) dostavite u školu najkasnije do 16.10.2020.g. nakon čega popis učenika šaljemo na provjeru u Zavod za mirovinsko osiguranje. 

 

 [više]

Produženi boravak

Autor: Lidija Valec, 30. 9. 2020. 20:17

Poštovani,

u četvrtak, 1.10.2020.godine s radom počinje produženi boravak. Učenici ulaze na glavni ulaz gdje će ih čekati učiteljice Maja Kovačić i Silvija Plantak.

Danas smo dobili dopuštenje da učenici  NE nose maske, obzirom da se radi o malom broju djece.

Ručak je organiziran u 12.00 sati. Bilo bi dobro da s djecom pošaljete pecivo, sendvič, voćku...kako bi između 9.00 i 10.00sati nešto pojeli.

                                                                          ravnateljica

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Melita Jeremić, 30. 9. 2020. 15:00

Prema ranijim najavama i informacijama objavljenima u Protokolu o organizaciji nastave u 2020./2021. školskoj godini, obavještavmo učenike i njihove roditelje da u mjesecu listopadu mijenjamo smjene rada. Tako će od 1.10.2020.g. učenicima od 5. do 8. razreda nastava započeti u 7.30 sati i trajati do 12.55, a učenicima od 1. do 4. razreda u 13.30 i završiti u 17.25 sati. 

RASPORED ZVONJENJA

Jutarnja smjena

1. sat   7.30 -    8.10

2. sat   8.15 -    8.55

3. sat   9.00 -    9.40

             9.40 - 10.00 veliki odmor

4. sat 10.00 - 10.40

5. sat 10.45 - 11.25

6. sat 11.30 - 12.10

7. sat 12.15 - 12.55

Poslijepodnevna smjena

1. sat   13.30 - 14.10

2. sat   14.15 - 14.55

             14.55 - 15.15 veliki odmor

3. sat   15.15 - 15.55

4. sat   16.00 – 16.40

5. sat   16.45 – 17.25

 [više]

PRODUŽENI BORAVAK UČENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Autor: Ljiljanka Skomrak, 10. 9. 2020. 13:14

Poštovani roditelji,

produženi boravak učenika od I. - IV. razreda Osnovne škole Sračinec počet će s radom 01.10.2020.

Uvjeti korištenja produženog boravka ostaju isti kao i prošle školske godine, što znači da roditelji mjesečno plaćaju =350,00 kuna po učeniku.

Ostale troškove (plaća učitelja/ice i materijalne troškove) podmiruju Općina Sračinec i Varaždinska županija.

Molim  roditelje koji žele uključiti dijete u produženi boravak da ispunjeni zahtjev predaju u tajništvo škole ili na e-adresu škole: skola@ossracinec.hr

                                                               

 [više]

PROTOKOL ORGANIZACIJE NASTAVE I PRIDRŽAVANJA MJERA ZAŠTITE U OŠ SRAČINEC Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 4. 9. 2020. 18:29

Poštovani učenici, roditelji, učitelji!

U prilogu se nalazi PROTOKOL vezano uz održavanje nastave i pridržavanje mjera zaštite. 

 [više]

VAŽNO

Autor: Lidija Valec, 4. 9. 2020. 12:09

Poštovani roditelji,

molimo Vas da se obratite nadležnom liječniku ako Vaše dijete spada u ranjivu (vulnerabilnu) skupinu učenika koji NE MOGU  polaziti nastavu u ustanovi. S potvrdom se javite u školu do 7. rujna. 

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

 [više]

Obavijest

Autor: Lidija Valec, 4. 9. 2020. 08:36

Nova školska godina 2020./2021. započinje 7. rujna 2020. Zbog epidemiološke situacije organizacija prvog nastavnog dana kao i sama organizacija nastave tijekom godine, organizirat će se sukladno uputama HZJZ-a i odlukama nadležnog ministarstva.

Osnovna škola Sračinec radit će u dvije smjene. PŠ Svibovec Podravski ostaje u jednoj smjeni. Učenici od 1. do 4. razreda radit će u jutarnjoj smjeni od 8.00 sati, a učenici od 5. do 8. razreda u popodnevnoj smjeni i počinju u 13.00 sati. Smijene se mijenjaju mjesečno, dakle cijeli rujan 2020. radit ćemo u istoj smjeni.

 

 

 [više]

Obavijest za učenike iz Hrašćice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 20. 7. 2020. 13:45

Novo!

Za učenike iz Hrašćice (prebivalište Varaždin) Grad Varaždin je najnovijom odlukom osigurao sredstva za nabavu radnih bilježnica i dodatnih materijala (Drugi obrazovni materijali) iz svih obveznih predmeta. Donosimo popis Drugih obrazovnih materijala po razredima koje će učenici iz Hrašćice preuzeti zajedno s udžbenicima.

Radna bilježnica iz stranog jezika odnosi se na prvi strani jezik, ovisno o tome što učenik uči. Dakle, roditelji učenika iz Hrašćice kupuju radne bilježnice samo za izborne predmete (vjeronauk, drugi strani jezik, informatika) koje će učenici pohađati u šk. godini 2020./2021. Popis svih radnih bilježnica (Drugi obrazovni materijali) nalazi se na web stranici škole.

Važno!

U 2. razredu ne postoji radna bilježnica iz matematike, a u 3. razredu ne postoji radna bilježnica iz hrvatskog jezika jer se radi o integriranim udžbenicima.

Radne bilježnice iz predmeta vjeronauk od 5. do 8. razreda ne postoje, a radne bilježnice za informatiku od 5. do 8. razreda nisu na popisu, dakle neće se koristiti.  

 [više]

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI ZA 2020./2021. šk.god. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 9. 7. 2020. 23:00

Objavljujemo popis Drugih obrazovnih materijala koje će učenici koristiti u šk. godini 2020./2021. Sve udžbenike (redovna i izborna nastava) učenici dobivaju prvi nastavni dan u školi, a druge obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlase i dr.) kupuju roditelji.

Važno:   Učenicima koji imaju prebivalište na području  Hrašćice - Grad Varaždin osigurava samo radne bilježnice koje su u prvom dijelu popisa i izračuna npr. 1.razred – do 104,00  kn, 2.razred do 85,00 ili 83,00 kn, 3. razred – do 104,00 kn  itd.

U prilogu je popis drugih obrazovnih materijala po razredima.

 [više]

OBAVIJEST O FINANCIRANJU NABAVE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 9. 7. 2020. 09:15

Poštovani roditelji, 

u prilogu se nalazi obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

 [više]

Udžbenici 2020./2021.

Autor: Nenad Tesla, 1. 7. 2020. 13:53

 Udžbenici 2020./2021. 
    Škola odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava besplatne udžbenike za sve učenike škole u školskoj godini  2020./2021. Ovo je popis udžbenika (redovne i izborne nastave) koje će učenici dobiti prvog dana nastave u rujnu. Druge obrazovne materijale (radne bilježnice, atlase, zbirke zadataka, likovne mape i sl.) kupuju roditelji. Popis potrebnih obrazovnih  materijale kao i informacije vezane za nabavu tih materijala roditelji će dobiti od razrednika do kraja ovog tjedna. Učenicima koji imaju prebivalište na području Hrašćice i ove godine će jedan dio radnih bilježnica financirati Grad Varaždin. 

Popis udžbenika možete pogledati  OVDJE

 

 [više]

DAN ŠKOLE 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 29. 5. 2020. 09:52

Dragi naši učenici, učitelji, poštovani roditelji!

Krajem svibnja, točnije 29.5. obilježavamo Dan škole. Mnoge aktivnosti danas su neizvedive, no mi smo se ipak sjetili obilježiti ovaj dan. Prezentacijom u prilogu vraćamo sjećanje na proteklih 5 godina veselog obilježavanja u zajedništvu, pjesmi i plesu. Danas se samo virtualno sjećamo pješačenja do područne škole u Svibovcu Podravskom, sjećamo se igara, smijeha i veselja. Ostanite radosni i zdravi i uživajte u uspomenama koje smo napravili za sve nas.

Sretan nam svima Dan škole!!

(prezentaciju je pripremila stručna suradnica Melita Jeremić)

 [više]

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE PRI UPISU U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Melita Jeremić, 25. 5. 2020. 08:44

Poštovani roditelji,

u utorak 2.6.2020. i u četvrtak, 4.6.2020.g. obavljat će se utvrđivanje psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u prvi razred osnovne škole. Ispitivanje je prilagođeno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporučenom načinu rada.

Na dan ispitivanja je važno da djeca ni roditelji nemaju povišenu tjelesnu temperaturu niti respiratorne smetnje (šmrcanje, kašalj, kratkoća daha).

Roditelj je prije dolaska u školu obavezan djetetu i sebi izmjeriti tjelesnu temperaturu i u slučaju povišene temperature (više od 37,2) ne dolazi u školu, već telefonski o tome obavještava školu (042/711-200; 042/208 959).

Molimo vas da na utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta dođete u točno zakazano vrijeme o kojem ćete biti obavješteni pisanim putem.

Po dolasku na ispit predznanja ispred škole čekate poziv za ulazak u školu. U pratnji djeteta može biti samo jedna osoba (roditelj ili staratelj). Preporučamo da nosite zaštitnu masku. Dijete ne nosi masku.

Također Vas molimo sljedeće:

 1. Ukoliko posjedujete bilo kakvu dokumentaciju (nalaz liječnika, mišljenje psihologa, logopeda… mišljenje bilo kojeg stručnjaka koje je važno za upis djeteta u školu), molimo  ponesite sa sobom kopiju istog, kao i OIB djeteta.
 2. Molimo roditelje da razmisle o mogućnosti odabira Izbornih predmeta (Vjeronauk i Informatika) te da se izjasne o izboru u Upitniku za roditelje koji će ispunjavati prilikom dolaska na testiranje.

 

 [više]

Nastava od 25.05.2020.- najčešća pitanja

Autor: Lidija Valec, 21. 5. 2020. 22:04

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

u ponedjeljak, 25.05.2020. godine Vaša djeca vraćaju se u školske klupe. Najčešće pitanje koje roditelji postavljaju je:“ Mora li moje dijete u školu ili može ostati kod kuće?“ Odgovor Vam daje ministrica obrazovanja:

 Zašto se u škole vraćaju samo učenici 1. – 4. razreda, a ne svi kad su škole sigurne prema uputama HZJZ-a?

Za početak, kako bi škole mogle osigurati prostorne uvjete koje traži HZJZ, nije moguće vratiti u škole sve učenike i održati nastavu za sve razrede.

Drugi razlog je što učenici razredne nastave teško mogu učiti i stjecati neke temeljne vještine (čitanje, pisanje, crtanje…) bez odrasle osobe i to im se mora osigurati. Uz to, u školi će se izvoditi cijela satnica.

Također, u razrednoj nastavi se radi s manjim brojem učitelja nego u predmetnoj nastavi.

Je li povratak u školu obvezan za sve učenike razredne nastave?

Upute HZJZ-a kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu.

Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave.

Razlozi za nedolazak u školu mogu biti objektivni kao što su: bolest, izmještenost zbog potresa, osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd. Također, mogu biti i subjektivne okolnosti poput teško bolesne osobe u kućanstvu i roditelj se boji poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika.

Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel.

 [više]

Organizacija nastave od 25.05.2020.

Autor: Lidija Valec, 20. 5. 2020. 12:05

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 20. 5. 2020. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Ove upute namijenjene su za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

 [više]

Osnovnoj školi Sračinec odobren Erasmus projekt KA 1

Autor: Lidija Valec, 10. 5. 2020. 21:16

 

U novu školsku godinu s novim izazovima!

Osnovnoj školi Sračinec odobren je  Erasmus projekt

 

Početkom ove školske godine u Osnovnoj školi Sračinec osnovan je Projektni tim. Tim je prošao različite edukacije vezane uz pisanje i provedbu Erasmus projekata, a svi njegovi članovi marljivo su učili i radili. Trud se isplatio i Osnovnoj školi Sračinec odobren je prvi Erasmus+ KA1 projekt pod nazivom „S.T.A.R.T. - Successful Teachers - Achievement Ready Teachers“ odnosno u prijevodu na hrvatski „Uspješni učitelji – učitelji spremni za postignuća“. Projekt je vrijednosti 14.267 eura, a financiran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije.  Službeno će započeti 1.9.2020. godine i trajat će do 30.11.2021. godine.

Projekt S.T.A.R.T. zamišljen je kao edukacija i osposobljavanje učitelja Osnovne Škole Sračinec s ciljem ostvarivanja njene misije. Naša Škola želi pružiti kvalitetnu, modernu, kreativnu i interaktivnu nastavu koja bi naše učenike usmjeravala prema europskoj dimenziji i pružala im znanja i vještine koje su potrebni za život i konkurentnost na tržištu rada u 21.stoljeću.

Unutar projekta navedena su 3 područja djelovanja koja žele razvijati i usavršavati:

1. unaprjeđenje ključnih kompetencija i vještina nastavnog i nenastavnog osoblja

2. podizanje kvalitete nastave uvođenjem novih metoda 

3. internacionalizacija škole


U sklopu projekta učitelji i ravnateljica  sudjelovat će na 7 strukturiranih tečajeva u inozemstvu, a provest će se i brojne aktivnosti unutar škole.

 

Veselimo se novim izazovima i svima želimo Sretan Dan Europe!

 

Voditeljica Projektnog tima: Janja Žnidarić

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Lidija Valec, 17. 3. 2020. 17:37

 

Od srijede, 18.03.2020.godine počinjemo s online nastavom. Pažljivo čitajte upute svojih razrednika i predmetnih učitelja.Budite odgovorni i aktivni u radu i poštujte pravila ponašanja.Ukoliko imate teškoća slobodno dođite u školu da vam pomognemo.

                                                                                  Vaša ravnateljica

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Lidija Valec, 15. 3. 2020. 15:49

Poštovani roditelji i učenici!

Pratite našu stranicu te  upute razrednika i predmetnih učitelja.Obratite nam se budete li imali bilo kakvih teškoća . Svima želim puno zdravlja i brzi povratak u školu!

                                                                            Vaša ravnateljica

Razredna nastava

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu HRT (HRT 3), za učenike 1. - 4. razreda, organiziralo nastavu prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, u sljedećim terminima:

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

 

razred                    termin

1.       razred OŠ     8 – 10 h

2.       razred OŠ    10 – 12.30 h

3.       razred OŠ    13 – 16 h

4.       razred OŠ    16 – 19 h

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu putem HRT 3 pod nazivom Škola na trećem bit će ponedjeljak, 16. ožujak 2020. Ako ne možete pratiti HRT 3 na tv prijemniku, možete ga pratiti i na računalu na linku: https://hrti.hrt.hr/live/tv            

Napominjemo da je do utorka još uvijek testno razdoblje. Prilagodba je to na nov način rada i moguće su poteškoće. Obvezna on-line nastava počinje od srijede, 18. 3. 2020.

Za učenike 5. - 8. razreda

Škola će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., objaviti na svojim mrežnim stranicama popis linkova na pojedine virtualne razrede kako bi svi učenici znali gdje trebaju pristupiti.

Za izvođenje nastave na daljinu i pristup virtualnom razredu, potrebno je da učenik/ica ima kod kuće uređaj (računalo, tablet) i pristup internetu. Svim učenicima 5. i 7. razreda podijeljeni su tableti.. Ako imate bilo kakvih potreba (računalo, tablet i slično), molimo vas da se javite u Školu, nastojat ćemo riješiti svaki problem.

Za  učenike predmetne nastave osnovnih škola (5. – 8. razred) svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za on line nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Osim ovog osnovnog paketa, predmetni nastavnici će pripremati vlastite sadržaje, zadatke za vježbanje  ili organizirati suradnju u svojim virtualnim razredima.

Praćenje nastave prema rasporedu za svaki dan priprema MZO, a emitira Sportska televizija (https://sptv.hr/) u razdoblju od 8.00 do 14.00 sati. Nastava će se održavati od  3 do 5 školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO, Škole za život i stranicama CARNET-a te na mrežnim stranama Škole.

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred                   termin                        predmeti

5.       razred OŠ   8 – 9.30 h              MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

6.       razred OŠ   9.30. – 10.45. h     POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

7.       razred OŠ   10.45 – 11.50 h     MAT, HRV, BIO, GEO

8.       razred OŠ    11.50 – 12.45 h    HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

Nekoliko važnih napomena:

-na webu ćemo pravovremeno objavljivati raspored nastave 
-ako učenik nije bio aktivan CIJELI DAN u virtualnoj učionici – njegov izostanak MORA pravdati roditelj
-s ciljem zaštite zdravlja djece, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole
-upozoravamo učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici - za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice

 [više]

YAMMER komunikacija

Autor: Nenad Tesla, 13. 3. 2020. 16:25

U priložemon PDF dokumentu je slikovni opis postupka prijave 
u program Yammer koji suži za komunikaciju
između učitelja i učenika.
Postupak vrijedi za učitelje i učenike.

Yammer postoji i u verziji za Android pametne telefone.
Postupak prijave je jednostavniji na Androidu, ali poneke opcije 
prilikom rada nisu vidljive.

Svaki učenik treba pronaći za svaki predment koji pohađa grupu na 
Yammeru i poslat zahtjev za pridruživanjem grupi ( Join ).

Svaki učitelj će mu kroz kratko vrijeme potvrditi zahtjev.

 

  YAMMER-uputa-za-aktivaciju

 

 

 [više]

Zatvaraju se sve škole u Hrvatskoj

Autor: Lidija Valec, 13. 3. 2020. 12:15

Od ponedjeljka se zatvaraju sve škole i fakulteti u Hrvatskoj!

Od ponedjeljka,16.03.2020.godine obustavlja se nastava na razdoblje od dva tjedna  u svim srednjim i osnovnim školama u Hrvatskoj. Djeca od 1. do 4. razreda pratit će se nastavu na HRT3 i putem Sportske televizije. Za učenike od 5. do 8. razreda bit će organizirana online nastava.  Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu, a djeca o kojima nema tko brinuti također mogu doći u školu.

                                                                      Lidija Valec, ravnateljica

 [više]

Video HZJZ

Autor: Nenad Tesla, 4. 3. 2020. 12:18

 

Kratka video-uputa od HZJZ na temu :

KAKO UMANJITI RIZIK OD ZARAZNIH BOLESTI.

Za pokretanje filmića kliknite na gornju sličicu.





 

 [više]

Preporuka postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, školama i đačkim domovima)

Autor: Nenad Tesla, 27. 2. 2020. 09:22

Opće mjere zaštite:

Neophodno je u organiziranom smještaju i boravku učenika, u svim odgojno-obrazovnim ustanovama, u svim prostorima gdje se odvija nastava i boravak djece, sanitarnim čvorovima te u prostorima gdje je organizirana prehrana, osigurati:

 

 • mogućnost pranja ruku sa sapunom i tekućom vodom te sušenje ruku jednokratnim ručnicima ili sušilicama sa cirkulirajućim zrakom ili korištenje dezinficijensa na bazi alkohola,
 •  
 • nedolazak u školu i predškolsku ustanovu osoblju, učenicima, djeci i osobama u pratnji koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah; sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.
 •  

Djecu i učenike kao i ostale građane neophodno je podsjećati na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite:

 

 • redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola
 •  
 • kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke
 •  
 • izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah

 

 

 

 

 

 [više]

DOŠAO NAM JE SVETI NIKOLA

Autor: Melita Jeremić, 9. 12. 2019. 12:24

I ove smo godine uz pjesmu i ples dočekali našeg dragog gosta sv. Nikolu. Zahvaljujemo Općini Sračinec koja je ponovno pomogla ovom svecu, zaštitniku putnika i djece da donese pune kutije darova i razveseli naše učenike. 

 [više]

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK. GOD. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tamara Šobak, 8. 8. 2019. 08:57

U prilogu se nalazi popis udžbenika odobrenih za školsku godinu 2019./2020.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 



 
Meteorološka postaja Sračinec-OŠ Sračinec | Neverin.hr
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi


.......

 

 

 

 

 

RAVNOGORAC

 

 

 

 

 

Ukoliko si zabrinut za sebe

ili dobrobit drugog djeteta

PRIJAVI ONLINE.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 12. 2012.

Ukupno: 378369
CMS za škole logo
Osnovna škola Sračinec / Varaždinska 98, HR-42209 Sračinec / www.os-sracinec.skole.hr / ured@os-sracinec.skole.hr
preskoči na navigaciju