preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sračinec

 > VIJESTI
Vijesti

Početak nastave u školi - razredna nastava

Autor: Lidija Valec, 3. 5. 2020.

    Poštovani roditelji,

od 11.05.2020. godine organizira se nastava za učenike od 1. do 4. razreda.Pažljivo pročitajte upute i ukoliko odlučite da će vaše dijete dolaziti u školu dostavite nam pisanu izjavu najkasnije do četvrtka, 9.05.2020.godine.

                                                   Lidija Valec,mag.prim.obr.

Poštovani roditelji,

idući tjedan ćete donijeti konačnu odluku hoće li (ili neće) Vaša djeca od 1.- 4. razreda ići u školu, stoga  izdvajam dijelove Upute HZJZ  koji se odnose na Vas i Vaše obveze.

Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve, već samo za određene skupine učenika. Prema uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

1.potiče se ostanak kod kuće i praćenje online nastave, osim kad ne postoji mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su roditelji na poslu (oba roditelja zaposlena)

2. moguć je dolazak na nastavu ako dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. također, dijete može na nastavu ako niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti  

4. može na nastavu ako niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu, nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade


U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, roditelj mora potpisati IZJAVU u kojoj  jamči da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti.

Ukoliko će biti zainteresiranih roditelja, organizirat ćemo i produženi boravak pod istim uvjetima kao i nastavu.

U izjavi morate napisati da je dijete zdravo, da ukućani nisu zaraženi ili u smoizolaciji te navesti razlog dolaska u školu npr. oba roditelja zaposlena, učenik s posebnim potrebama…

Izjava može biti napisana rukom i potpisana. Istu izjavu potrebno je dostaviti u školu najkasnije do četvrtka, 9.05.2020.godine.Roditelji iz Svibovca Podravskog dostavljaju izjavu u područnu školu. Prema broju učenika koji će dolaziti u školu napravit ću Provedbeni plan otvaranja škole.


Organizacija nastave:

U jednoj grupi može biti najviše 10 osoba, odnosno 9 učenika+učitelj. Ukoliko je uključen pomoćnik u nastavi 8+2. U postavljenu grupu koja će početi s radom 11. svibnja, ne može se naknadno uvrstiti još jedno dijete slijedećih 14 dana.

U školu se ulaz s vremenskim odmacima, svaka grupa dobit će točno određeno vrijeme ulaska u školu. Ulazi se na više ulaza. Na samom ulazu svi obuvaju čistu obuću i dezinficiraju ruke.

Svaka grupa ima zaseban wc.

Nastava se organizira 16 sati tjedno odnosno 3 do 4 sata dnevno. Svi učenici moraju dobivati iste zadatke i zadaće bez obzira dolaze li u školu ili rade online.

Nastavu izvodi jedan učitelj što znači da učitelji koji predaju jezik, glazbenu kulturu ili vjeronauk i dalje rade online.

Nastava tjelesne kulture izvodi se u vanjskim prostorima bez presvlačenja: razgibavanje, hodanje, igre bez kontakta.

Pripremaju se obroci koji se mogu podijeliti u razredima.

Ni učenici ni učitelji ne nose maske i rukavice, preporuka je često prati ruke.

 

Upute za roditelje:

Roditeljima je zabranjen ulazak u ustanovu.

  • Dijete ne može doći u školu bez pratnje odrasle osobe - i dovodi ga po mogućnosti ISTA osoba iz kućanstva (ili se izmjenjuju dvije osobe) koje su uključene u vid aktivnosti gdje je njihova mogućnost zaraze COVIDOM-19 najmanja.
  • Dijete ne smije dovoditi osoba koja spada u rizičnu skupinu .
  • Ista osoba dolaze po dijete u dogovoreno vrijeme

Roditelji se ne smiju okupljati na ulazu u školu.

Bolesni roditelji s respiratornim i/ili drugim zaraznim bolestima ne smiju dolaziti u školu, kao ni u vanjske prostore škole.

Ako imate mogućnost da Vaše dijete ostane kod kuće učenik će i dalje pratiti  nastavu online i surađivati s razrednim učiteljem/com kao i do sada. Uputa savjetuje: budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.

Uputu HZJZ pročitajte OVDJE.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno mi se obratite na mail: lidija.valec@ossracinec.hr

                                                        Čuvajte sebe i ljude oko sebe!

                                                                   Lidija Valec,ravnateljica
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Sračinec / Varaždinska 98, HR-42209 Sračinec / www.os-sracinec.skole.hr / ured@os-sracinec.skole.hr
preskoči na navigaciju