preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sračinec

 

 

Više informacija o projektima možete pogledati i NA WEB STRANICI ERASMUS+ OŠ SRAČINEC

_______________________________________________________________

 

ITC AND GEOGRAPHY AT THE SERVICE OF THE MEETING OF YOUNG EUROPEANS 

http://erasmus2020.com/   (posjetite web stranicu ovog projekta)

 

ERASMUS MOBILNOST U ŠPANJOLSKOJ

 

ERASMUS+ PROJECT EUROPEAN WONDERS OF GEOGRAPHY PROJECT u Osnovnoj školi Sračinec

S puno entuzijazma i motivacije prije dvije godine u OŠ Sračinec krenulo se  u avanturu zvanu ERASMUS +  PROJEKT EUROPEAN WONDERS OF GEOGRAPHY  i u trenutku kada su se trebale događati brojne mobilnosti učenika i učitelja, krenula je epidemija koronavirusa te se sve značajno usporilo. Iako su odrađene neke online konferencije i prvi zadatci,  izostao je onaj najvažniji smisao Erasmusa, a to su mobilnosti uživo te razmjena ideja i iskustava. Baš iz tog razloga učesnici su bili sretni i zadovoljni što su realizirali prvu mobilnost uživo i to baš kod nas u Hrvatskoj.

EWoG – prva mobilnost

U petak 5.11.2021., koordinatorica Janja Žnidarić  dočekala  je goste, učitelje  iz Njemačke, Španjolske i Italije. Iz Njemačke je stigao glavni koordinator Sebastian Wolff  te učiteljica matematike i likovnog Marselina Koch. Iz Italije su stigli učiteljica španjolskog jezika Giovanna Cannavò, ujedno i koordinatorica projekta u talijanskoj školi, i ravnatelj Arona Felice. Iz Španjolske su stigli učitelj engleskog jezika José Antonio Cáraceles Aznar koji je koordinator projekta u španjolskoj školi i Aurelia Maria Ortega Montes.

UPOZNAVANJE VARAŽDINA I RADIONICA

Sljedeći dan učesnici su upoznali grad Varaždin pod stručnim vodstvom te ih je ljepota grada i naša gastronomska ponuda ostavila  bez teksta. Jedan od komentara se urezao u pamćenje bio je „čuvajte ovaj skriveni biser od grada koji imate“. Ugođaj je upotpunio i ručak u Verglecu i druženje u Julijanovom dvorištu.

Kako je  mobilnost bila planirana  prvenstveno zbog boljeg upoznavanja koordinatora i planiranja budućih aktivnosti, prva radionica  je bila vezana za konačan proizvod našeg projekta - didaktičke jedinice o čudima Europe - PUSTINJA, ŠUMA, VULKAN I JEZERA.

NEDJELJA U OKOLICI

Izletom u dvorac Trakošćan, Gaveznicu i Muzej krapinskih  neanderatalaca  ponudili smo gostima jedinstven doživljaj jeseni u našem kraju, posebice gostima iz Španjolske koji imaju samo ljeto i kratku zimu jer žive u pustinjskom području gdje gotovo da nema raslinja.

DAN U ŠKOLI POSVEĆEN TRADICIJI SRAČINCA I SVIBOVCA PODRAVSKOG

U ponedjeljak 8.11.2021. učenici 8.a proveli  su goste po školi, a učenici 6.c počastili su ih varaždinskim  klipičima i štruklima objasnivši im način izrade tih tradicionalnih jela. Učitelji su nakon toga s učenicima održali radionice talijanskog, španjolskog i njemačkog jezika i motivirali ih za dolazak u te države. Gosti su posjetili i općinu Sračinec gdje im je dobrodošlicu poželio načelnik općine koji je zahvalio gostima što su odabrali OŠ Sračinec  kao školu partnera i podržao važnost uključivanja škole u Erasmus+ projekte. Gosti su posjetili  i crkvu te udrugu Preslica gdje su im  „naše“ bake ispekle prave tradicionalne kolače i pokazale gostima kako se izrađuje lepoglavska čipka i koristi tkalački stan. Osnovna škola Sračinec ima i područnu školu u Svibovcu Podravskom koju su gosti također pohodili uz osjećaj dobrodošlice  potaknut pjesmom učenika trećeg razreda.  Isti dan provedeni su dogovori  o datumima  sljedećih mobilnosti i planiranju nadolazećih aktivnosti s obzirom na pandemiju koronavirusa.  S nadom u uspješnost plana, dan je završio večerom u Bedemu na koju ih je pozvao načelnik Novoselec.

GIMNASTIKA I ŠKOLSKI SATI

U utorak su učitelji posjetili satove tjelesnog odgoja i engleskog jezika te nižih razreda kako bi se upoznali s načinom rada i komunicirali s učenicima na engleskom jeziku. Iako na početku sramežljivi, učenici su se pokazali kao izvrsni znalci engleskog jezika što su pohvalili i gosti. Na posljednjoj radionici razgovaralo se o društvenim mrežama, web stranici, korištenju eTwinninga, evaluaciji mobilnosti te su se  podijelili  certifikati.  Kako bi gastronomski dojam ostao na nivou, gosti su ručali u školskoj kuhinji gdje su kuharice, na oduševljenje gostiju, pripremile juhu od buče, pečenu patku s mlincima, salatu s bučinim uljem te orehnjaču i makovnjaču.

Susreti su se time priveli kraju i učesnici su izrazili svoje iznimno zadovoljstvo produktivnošću mobilnosti u Hrvatskoj,  kako radionicama tako i kulturološkim dijelom mobilnosti.

Tekst pripremile: Janja Žnidarić, učiteljica geografije i koordinatorica projekta i Snježana Tramburovski, učiteljica hrvatskog jezika i sudionica u projektu

 

DANI ERASMUSA 

 

U okviru KA1 S.T.A.R.T. projekta, neki učitelji i ravnateljica realizirali su planirane aktivnosti pa vam u nastavku donosimo njihova zapažanja i dojmove s putovanja i vrijednih edukacija na kojima su sudjelovali.

 

Radovljica - Kretanje i učenje: Važnost kretanja u razredu (učitelj Miroslav Kelemenić).

 

Tenerife - Vođenje u obrazovanju (ravnateljica Lidija Valec).

 

 

Erasmus+ European Wonders of Geography

 

19.5. održan je prvi sastanak svih učitelja uključenih u Erasmus+ European Wonders of Geography. Učitelji su detaljno upoznati s metodama i načinima rada te zadacima koje imamo po državama. Učiteljice su također s učenicima izradile video isječke o Varaždinu, našoj školi, znamenitostima i sl.

Nakon izrade video isječaka učenici su pogledali i video isječke škola partnera te učili o njihovim školama, gradovima, mjestima i sl. 28.5.2021.g. održan je prvi sastanak za učenike. Sudjelovalo je oko 95 učenika i učitelji koordinatori projekta. Učenici su igrali kviz kako bi pokazali koliko su naučili o državama. Na naš veliki ponos od svih 90-ak učenika pobijedila je Lamia Žmegač iz 7.b razreda. Posebna pohvala Ledi Mihin iz 7.b koja je predstavila sve učenike i našu školu. Učenicima se jako svidjelo to što su upoznali učenike iz drugih država te je naš projekt možemo reći konačno i za njih postao stvaran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NATJEČAJ ZA ODABIR UČENIKA U ERASMUS+ PROJEKTE - završen

REZULTATI NATJEČAJA - ovdje

Čestitamo svima koji su ispunili kriterije natječaja!

Učiteljica Janja Žnidarić učenike će dodati u Yammer grupe za Erasmus projekte. 

 

 

Natječaj traje od 30.10.2020. do 9.11.2020.g. Uz prijavnicu, učenici moraju priložiti motivacijsko pismo, suglasnost roditelja za sudjelovanje u projektu i privolu za objavljivanje fotografija te sve zajedno predati razredniku. 

 

NATJEČAJ ZA ODABIR UČENIKA 5. I 6. RAZREDA SUDIONIKA U ERASMUS+ PROJEKTU

"ICT and Geography at the service of the meeting young Europeans"

 

NATJEČAJ ZA UČENIKE 5. I 6. RAZREDA 

PRIJAVNICA ZA UČENIKE 5. I 6. RAZREDA 

SUGLASNOST RODITELJA ZA UČENIKE 5. I 6. RAZREDA

 

NATJEČAJ ZA ODABIR UČENIKA 7. RAZREDA SUDIONIKA U ERASMUS+ PROJEKTU

"European Wonders of Geography"

 

NATJEČAJ ZA UČENIKE 7. RAZREDA

PRIJAVNICA ZA UČENIKE 7. RAZREDA

SUGLASNOST RODITELJA ZA UČENIKE 7. RAZREDA

 

Zajednički dokumenti

KRITERIJI ZA ODABIR   

MOTIVACIJSKO PISMO

PRIVOLA ZA FOTOGRAFIRANJE

UPUTE ZA PISANJE

 

 

____________________________________________________________

DANI ERASMUSA 14. - 16.10.2020.g.

 

ČLANAK NA evarazdin

 

Letak

 

ERASMUS+ KA1 PROJEKT   S.T.A.R.T. Successful Teachers - Achievement Ready Teachers

S.T.A.R.T. – 'Successful Teachers – Achievement Ready Teachers' projekt zamišljen je kao edukacija i osposobljavanje učitelja Osnovne Škole Sračinec s ciljem ostvarivanja njene misije. Naša Škola želi pružiti kvalitetnu, modernu, kreativnu i interaktivnu nastavu koja bi naše učenike usmjeravala prema europskoj dimenziji i pružala im znanja i vještine koje su potrebni za život i konkurentnost na tržištu rada u 21.stoljeću. Nakon detaljne analize potreba naše Škole, ovim projektom odlučili smo se fokusirati na tri specifična cilja: unaprjeđenje ključnih kompetencija i vještina osoblja, podizanje kvalitete nastave uvođenjem novih metoda i pristupa te internacionalizaciju škole. Mobilnosti će se održati u Španjolskoj, Sloveniji, Austriji i Grčkoj.

NAČIN REALIZACIJE - Mobilnosti u državama Europske unije, radionice, okrugli stolovi…

NAMJENA - Šest učiitelja/učiteljica i ravnateljica će sudjelovati na mobilnostima. Nakon sudjelovanja na moblinostima stečena znanja podijelit će s kolegama u kolektivu, a naučene nove nastavne metode primijeniti u radu s učenicima. 

OČEKIVANI REZULTATI - Očekivani rezultati za učitelje će biti povećanje njihovih jezičnih kompetencija, usvajanje novih IKT alata, usvajanje primjene učinkovitih i inovativnih metoda podučavanja, povećanje motivacije i osjećaja pripadnosti europskom kulturnom krugu. Rezultati ovog projekta za učenike bit će povećanje motivacije učenjem putem novih nastavnih metoda, veći izbor kreativnih i poticajnih izvannastavnih aktivnosti, stjecanje kompetencija iz područja poduzetništva i financijske pismenosti, jezika i informatičko kompjuterskih tehnologije.

 

ERASMUS+ KA2 PROJEKT   EWoG European Wonders of Geography

Erasmus+ KA2 projekt European Wonders of Geography je projekt u suradnji s Italijom, Španjolskom i Njemačkom. Projekt ima više ciljeva,a  zamišljen je kao razmjena dobre prakse putem različitih online aktivnosti i mobilnosti učenika i učitelja. Prvi cilj je poboljšanje digitalne, socijalne i  jezične kompetencije naših učenika. Ovaj cilj postižemo korištenjem eTwinninga i digitalnih alata. U aktivnostima studenti izrađuju video zapise o prirodnim prizorima koji će poboljšati njihove komunikacijske vještine kao i rad u međunarodnim timovima. Drugi cilj je primjena inovativnog pristupa poučavanju koji uključuju IKT, poučavanje i učenje kroz metodologija dvojezičnih predmeta (CLIL) i projektno učenje. Treći cilj je bolje razumijevanje prirodnog svijeta i geografskih obilježja vulkana u Italiji, pustinje u Španjolskoj, šume u Njemačkoj i jezera u Hrvatskoj. 

NAČIN REALIZACIJE - Mobilnosti u državama Europske unije, radionice, okrugli stolovi…

NAMJENA - Pet učitelja i dvadeset  učenika sudjelovat će u projektnim aktivnostima i mobilnostima.

OČEKIVANI REZULTATI - 

- višejezični didaktički vodič s 4 didaktičke jedinice CLIL-a

- višejezični youtube kanal s dokumentarnim filmovima koje su stvorili studenti

- scenariji “Eduloc / ActionBound” u različitim zemljama

- interaktivne karte (genial.ly) s prezentacijama i videozapisima učenik

- izložbe umjetnosti u prirodi u svakoj zemlji

- web stranica sa svim našim rezultatima

Nematerijalni ishodi:

- Poboljšanje digitalne, socijalne i strane jezične kompetencije učenika i nastavnika.

- Međunarodna dodana vrijednost u našim školama

- Bolje razumijevanje prirodnog svijeta, staništa i geografskih obilježja svakog područja, uključujući učinke klimatskih promjena 

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Sračinec / Varaždinska 98, HR-42209 Sračinec / www.os-sracinec.skole.hr / ured@os-sracinec.skole.hr
preskoči na navigaciju