preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sračinec

 

Roditelji naših učenika imaju pravo znati da se mogu obratiti razredniku i školskom osoblju u slučaju bilo kakve primjedbe ili problema i da će razrednik, kao i svaki član osoblja, učiniti sve moguće kako bi pomogao roditelju. Roditelji također imaju pravo na podatke o akademskim zahtjevima školskog programa, na uvid u dosje svog djeteta, kao i na podatke o školskim pravilima. Roditelji također imaju pravo na savjetovanje i pomoć, kao i na pravovremeno informiranje o događanjima i promjenama vezanim uz nastavu i izvannastavne aktivnosti.


 

NAJNOVIJE - korisni materijali, brošure i informacije za roditelje

 

UPISI U GLAZBENU ŠKOLU

     (19.5.2021.)

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe. Osnovana prije 190 godina kao mala gradska škola, danas Glazbena škola u Varaždinu pokriva potrebu za glazbenim obrazovanjem u cijeloj sjeverozapadnoj regiji, a svake godine broji sve veći broj upisanih učenika iz cijele Hrvatske, uključujući i učenike iz inozemstva.

Kako zbog trenutne epidemiološke situacije nismo u mogućnosti organizirati predstavljanje Škole Vašim najmlađim učenicima, pripremili smo video u kojem su naši učenici osnovne glazbene škole predstavili Glazbenu školu u Varaždinu svojim budućim kolegama. Ovim videom želja nam je bila potaknuti one najmlađe da upišu varaždinsku Glazbenu školu, pozvati ih da i oni postanu dio ove glazbene zajednice. U 1. razredu osnovne glazbene škole u Glazbenoj školi u Varaždinu učenici će moći izabrati sljedeće instrumente: flauta, fagot, gitara, harmonika, klarinet, klavir, oboa, rog, saksofon, tambure, trombon, truba, tuba, udaraljke, violina, violončelo i viola, a za one najmlađe rezervirani su Dječji zbor predškolskog uzrasta, Početnički solfeggio, Mala škola blok flaute i Mala škola violine.

www.glazbena.hr 

 

 

PREVENCIJA NASILJA MEĐU DJECOM  (1.4.2021.)

Nasilje je svakodnevna pojava, a naš je zadatak da ga pokušamo spriječiti što je više moguće. Vršnjačko nasilje, posebno online je štetno agresivno ponašanje u kojem neka djeca i adolescenti namjerno nanose često i dugoročno zlo vršnjacima koji postanu žrtve. Kroz osjećaj privrženosti (roditeljima, školi, vršnjacima, učiteljima) možemo postići osjećaj pripadanja, topline, umirenja i što više s učenicima/djecom provodimo aktivnosti za razvoj tih osjećaja, to smo na boljem putu da ćemo spriječiti pojavu nasilja. Kad osjećaja privrženosti nema, razvija se anksioznost, uznemirenost i tuga, a tada se mogu razviti obrambene strategije koje se mogu manifestirati kao protest (bijes, tjeskoba, plač) i očaj (gubitak pozitivnih emocija i povlačenje). 

 

(kliknite na sliku za gledanje filmića)

KIŠOBRAN NENASILJA jedna je od radionica koju provodimo s učenicima i smatramo ju vrlo vrijednim doprinosom u osvještavanju potrebe za slušanjem djeteta kad se nađe u problemu i pružanju podrše. Poruka filma leži u zauzimanju za sebe na nenasilan način, a kroz dobivanje savjeta od odraslih osoba (što predstavlja djetetov štit kojim ide kroz život i razne međuljudske odnose). 

U prilogu vam nudimo i poveznice na kratke video filmove koje mi zajedno s učenicima u školi gledamo, tumačimo, kritički o njima promišljamo i nalazimo načine za daljnje ponašanje. Kao svoje suradnike, pozivamo vas na aktivno uključivanje u prevenciju nasilja među djecom na način da i vi zajedno s vašom djecom pogledate ove filmove i motivirate svoju djecu na promišljanje o viđenom, s posebnim naglaskom na razgovor o osjećajima koje filmovi pobuđuju. 

Za sve nedoumice i probleme molimo vas da se obratite našoj stručnoj suradnici.

Biram drugačije - nasilje i mržnja nije moj izbor (za učenike od 5. do 8. razreda)                               

https://www.youtube.com/playlist?list=PL7hiBT10la3iSo0Gi6W4RhjUqT_1uBxWs 

Pametno NE nasilju (za učenike od 1. do 4. razreda) 

https://www.youtube.com/playlist?list=PL6c8ILt6diq8M6JJIQtM7tlng-o1ALi0a       

 

 

DAROVITI UČENICI  (21.3.2021.)

Svjetski dan darovitih učenika obilježava se 21.3. svake godine. Na taj dan pozvani smo da promotrimo svijet oko sebe i vidimo brojne mogućnosti i potencijale u ljudima koji nas okružuju. Na nama je da ih pravovremeno prepoznamo i poduzmemo sve kako bi se ti potencijali razvili, a djetetova darovitost postala ostvarena. 

OVDJE možete pogledati prezentaciju koju je stručna suradnica pripremila za učenike kako bi bolje prepoznali i razumjeli naše darovite učenike.

 

 

U SLUČAJU POTRESA   (15.1.2021.)

Poštovani roditelji!

Vaše dijete ponovno kreće u školu i vjerujemo da ste zbog cjelokupne situacije u našoj zemlji u nekoj mjeri zabrinuti hoće li sve biti u redu. Mi ćemo učiniti sve da se Vaše dijete u školi osjeća zaštićeno i sigurno, a Vi nastojte da se isto tako osjeća i kod kuće. Samo zajedno im možemo pomoći da imaju sretno djetinjstvo i izrastu u samopouzdane osobe. 

Ovdje se nalaze neke brošure koje Vam mogu pomoći za razgovor  i kreiranje aktivnosti s djetetom zahvaljujući kojima će se osjećati dobro te postupci u slučaju potresa da se osjećaju zaštićeno i sigurno. Za sva ostala pitanja stojimo na raspolaganju.

 

          

 

 

  

PODRŠKA RODITELJIMA U VRIJEME I NAKON KRIZE COVID-19

 

 

ODGOJ I PODRŠKA

KUTIJA ŠKOLSKIH ALATA-Centar za rehabilitaciju Odgojno savjetovalište           Kako se motivirati na učenje?            Kako napraviti dobar PLAN učenja? - OŠ Banova Jaruga

 

ZAVRŠETAK OSNOVNOG ŠKOLOVANJA 

Mogućnosti školovanja na području: Bjelovarsko-bilogorske županije ...      ADRESAR SVIH ŠKOLSKIH USTANOVA

 

AKTIVNOSTI ZA DIJETE

Upisi u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za 2020./2021. školsku godinu

Brošura (kliknite na sliku)

Fotografija izdvojenog članka: Prijave za Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2020./2021. – od 16.6. do 6.7.2020.

 


 

U nastavku se nalaze poveznice na važnije stranice za roditelje i njihovu djecu, raspored zvonjenja i raspored održavanja individualnih razgovora s razrednicima. 

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati. 

 


 

ŠKOLA ZA ŽIVOT - nastava na daljinu 

Logotip projekta – Škola za život

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja - Naslovna

UPISI U SREDNJE ŠKOLE - Upisi.hr 

Naslovnica - Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u ...

e-DNEVNIK - prijava 

 

UČENICI S TEŠKOĆAMA - procjena i podrška 

Centar za rehabilitaciju - Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet


 
Meteorološka postaja Sračinec-OŠ Sračinec | Neverin.hr
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Sračinec / Varaždinska 98, HR-42209 Sračinec / www.os-sracinec.skole.hr / ured@os-sracinec.skole.hr
preskoči na navigaciju