preskoči na sadržaj
Nastava

ZNANJEM PROTIV MRŽNJE

U ponedjeljak 6.11.2017. naša škola je po četvrti put sudjelovala na stručno-edukativnom skupu „Znanjem protiv mržnje“. Stručni skup je održan u Srednjoj školi Maruševec s pravom javnosti u organizaciji Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava i Varaždinske županije. Predstavnice naše škole bile su učenice koje polaze dodatnu nastavu iz povijesti Hana Adlašić i Ivona Herjavec, u pratnji učiteljice Margarete Skuhala Juričić. Tema ovogodišnjeg skupa bila je „vjerska tolerancija kroz povijest i danas“. Kroz šest edukativnih predavanja ponajviše je obrađena tema suživota manjih vjerskih zajednica i kršćanske većine u našem zavičaju. Skupu su prisustvovali uglednici naše županije, veleposlanica Republike Slovenije i pučka pravobraniteljica koja nas je poučila što je diskriminacija. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 11. 2017. 08:39

TERENSKA NASTAVA 5. - 8. RAZREDA - ZAGREB

U petak, 3. studenog, učenici od 5. do 8. razreda imali su terensku nastavu u Zagrebu. Svi razredi su pogledali predstavu Sherlock Holmes u Kazalištu ZeKaeM, a potom krenuli u muzeje. Učenici 6. i 7. razreda razgledali su stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt, a učenici 5. i 8. razreda Antičku i Egipatsku zbirku Arheološkog muzeja. U pratnji učitelja, učenici su prošetali središtem glavnoga grada i upoznali znamenite zgrade u kojima su smješteni Sabor, Vlada Republike Hrvatske, Zagrebačka katedrala i drugo. Bilo je lijepo vrijeme i svi su se dobro proveli.  U svakom slučaju, ciljevi i ishodi izvanučioničke nastave ostvareni su.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 11. 2017. 08:31

RASPORED ZVONJENJA

Raspored zvonjenja:

1. sat - 8.00 do 8.45

2. sat - 8.50 do 9.35

VELIKI ODMOR 

3. sat - 9.50 do 10.35

VELIKI ODMOR

4. sat - 10.50 do 11.35

5. sat - 11.40 do 12.25

6. sat - 12.30 do 13.15

7. sat - 13.20 do 14.05

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 12. 9. 2017. 13:22

ŠKOLA U PRIRODI - RAB 2017.

Učenici trećih razreda naše škole i njihove učiteljice sudjelovali su u Školi u prirodi na otoku Rabu od 27.08.2017. do 31.08.2017. godine. U sklopu Škole u prirodi učenici su završili školu plivanja pri čemu je većina učenika postala plivačima, a ostatak se oslobodio straha od vode i naučio se održavati na vodi. Učenici su ponovili nastavno gradivo trećeg razreda, naučili pjevati pjesme primorskog zavičaja te uz igru i na osnovu neposrednog iskustva naučili mnoge sadržaje vezane uz primorski zavičaj i otok Rab. Posjetili su i park prirode Zavratnica te vidjeli ostatke potopljenog ratnog broda, a uživali su i u ljetnom kinu pod zvijezdama. Vratili su se kući sretni, zadovoljni i bogatiji za još jedno novo iskustvo!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 9. 2017. 20:42

DEBATNI KLUB - Turbofolk glazba loše utječe na mlade

U ponedjeljak, 12.6.2017.g. Debatni klub pod vodstvom učiteljice Snježane Tramburovski branio je i pobijao tezu postavljenu ove školske godine: Turbofolk glazba loše utječe na mlade. Dakle, afirmacijsku i negacijsku grupu pažljivo je promatralo i slušalo  30-ak učenika od kojih je nekima ovo bio prvi susret s radom debatnog kluba. Pobijedila je grupa koja tumači da turbofolk glazba ne utječe loše na mlade. Iznijeli su vrlo zanimljive argumente i pridobili publiku dobro obrazloženjima, dobrim govorničkim sposobnostima te stavom i lakoćom izvedbe. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 6. 2017. 13:34

STRUČNA EKSKURZIJA UČITELJA - KUMROVEC, MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA

U petak, 26.5.2017.g. učitelji su putovali na stručnu ekskurziju. Ove godine odabran je put po Hrvatskom zagorju - Kumrovec i posjet Muzeju krapinskih neandertalaca. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 31. 5. 2017. 14:41

Susret mladih u organizaciji Udruge antifašista Varaždinske županije

Povodom obilježavanja 75. obljetnice stradanja antifašističkih boraca u Jalkovcu kraj Varaždina održan je 3.05.2017. Susret mladih u organizaciji Udruge antifašista Varaždinske županije.

Prisustvovali su učenici osmih razreda. Program se sastojao od razgleda spomen kuće, slušanja kratkog predavanja o navedenom događaju i sudjelovanja na kvizu. Učenici su proširili svoje znanje naučivši nešto o zavičajnoj povijesti  2. svjetskog rata. Na kraju smo se lijepo počastili i uz prigodne poklone razišli kućama.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 5. 2017. 12:53

RADOVI U VRTU ZDRAVLJA I LJEPOTE

Gotovo svakodnevno učenici naše škole izlaze tijekom nastave u školski vrt kako bi posadili bilje i uredili ga. Malo po malo zeleni se i izgleda sve ljepše i ljepše. Zasadili smo mnoštvo biljaka, a novost u vrtu su hotel za kukce i kućice za ptice. Hotel je izradila skupina učenika tijekom Projektnog dana povećenom Danu planeta Zemlje pod vodstvom učiteljice prirode/biologije Snježane Žiher-Štrbo, a kućice za ptice učenici pod vodstvom učiteljice Milene Bogdanović. I klupice su spremne za održavanje nastave u vrtu. Još samo više sunca i vrt će zasjati u punom sjaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 10. 5. 2017. 12:51

SAT PRIRODE U ŠKOLSKOM VRTU ZDRAVLJA I LJEPOTE

U petak, 7.4.2017.g. učenici 6.b razreda umjesto u učionici, učiteljica prirode Snježana Žiher-Štrbo nastavu je održala vani u školskom vrtu. Ciljevi sata bili su: ispitati kiselost i temperaturu tla, temperaturu zraka, promotriti bilje koje raste, a koje je propalo i treba ga iznova zasaditi te okopati zemlju i pripremiti ju za sadnju novih biljaka koje će krasiti naš vrt. Isto tako, učenice su prionule čišćenju podne obloge sačinjene od starih cigli. Svi su bili vrijedni i pojedinačni zadatci doprininjeli su zajedničkom cilju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 10. 4. 2017. 12:25

Učenici 4.c razreda posjetili ranč obitelji Košir u Svibovcu Podravskom

U srijedu 22. 3. 2017.g. učenici 4.c razreda krenuli su na izvanučioničku nastavu u razgled travnjaka i posjet ranču obitelji Košir. Zadatak je bio upoznati biljke i životinje travnjaka te život biljaka i životinja.

Učenik našeg razreda Leon Košir proveo nas je rančem, upoznao sa životinjama koje se nalaze na ranču, objasnio čime, koliko i kada se hrane životinje. Vidjeli smo: više vrsta ptica, ovce, zečeve, pse i ribice. Lijepo smo se proveli najprije u šetnji, zatim u razgledavanju životinja, maženju životinja i igranju sa psima. Puni dojmova i s osmjehom na licu vratili smo se u školu, zabilježili najvažnije i poželjeli što prije opet ići u prirodu.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2017. 09:26

Učenici 4.c razreda posjetili obrt „GRK“ klesarstvo u Svibovcu Podravskom

U sklopu nastave prirode i društva učili smo o kulturno-povijesnim spomenicima Republike Hrvatske te Eufrazijevoj bazilici koja je poznata po očuvanom mozaiku (godine 1997. UNESCO ju je proglasio Svjetskom kulturnom baštinom).

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 12. 3. 2017. 19:51

Učenici PŠ Svibovec Podravski tradicionalno sudjelovali na manifestaciji Fašnik v Svibovcu 28. veljače 2017.

Danas je fašnik, veseli dan,

dajte nam nešto, idemo van.

Vesele tu smo maškare mi,

pjevajte s nama zajedno svi.

Ludujmo, plešimo, pjevajmo u glas,

nek' radost prati i nas i vas.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 12. 3. 2017. 19:57

PROMET I PROMETNI ZNAKOVI U 1. B

Dana, 17.2.2017.g. učenici 1.b nestrpljivo su čekali sat Prirode i društva da pokažu svoje modele semafora, prometnih znakova, vozila i raskrižja koja su, uz pomoć roditelja, izradili od kartona i kolaž papira.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 2. 2017. 09:24

IZLOŽBA STARIH PREDMETA

Od 6.2.do 10.2.2017.g. učenici 3.B razreda napravili su malu izložbu starih predmeta. Na tu ideju došli su sami učenici i u suradnji s učiteljicom Martinom Sabljak osmislili izgled izložbe.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 12. 2. 2017. 22:09

ZIMA

U četvrtak, 26.1.2017.g. učenici 2.-ih razreda izašli su u školsko dvorište i okolni kraj kako bi promotrili prirodu i uočili promjene koje se događaju tijekom zime. Nastava u prirodi uvijek je dobrodošla i učenici vole ovaj oblik rada. Osmijeh na licu svjedoči tome da učiti možemo i na zabavan način. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 31. 1. 2017. 10:32

PLAY ATTENTION - UREĐAJ ZA POMOĆ DJECI DA POBOLJŠAJU PAŽNJU I KONCENTRACIJU

Tri osnovne škole iz Varaždinske županije - OŠ Novi Marof, OŠ Sračinec i OŠ Visoko uz potporu Varaždinske županije osigurale su svojim učenicima uređaj "Play Attention".

Radi se o sustavu učenja koji pomaže učenicima u poboljšavanju pažnje, ponašanja i različitih kognitivnih funkcija. Dolazi u kompletu s umjetnom inteligencijom Sheer Genius koja značajno olakšava planiranje individualnog treninga.

Do sada u cijeloj državi još samo tri osnovne škole imaju i koriste isti uređaj. Taj novi sustav učenja pod nazivom “Play attention” predstavljen je stručnim suradnicima i učiteljicama u osnovnoj školi Novi Marof, a predstavili su ga predstavnici iz Udruge “Buđenje”.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 12. 2016. 18:06

ETNOGRAFSKA GRUPA - DRVENE IGRAČKE MARIJE BISTRICE

U ponedjeljak, 5.12.2016. godine članice Etnografske grupe pod vodstvom učiteljice povijesti Margarete Skuhala Juričić pripremile su radionicu za prve razrede pod nazivom "Drvene igračke Marije Bistrice". Cilj radionice je bio da učenice prezentiraju što su istražile i naučile o drvenim igračkama kakve su se tijekom prošlog i pretprošlog stoljeća izrađivale, i još se izrađuju u selima Hrvatskog Zagorja, a ponajviše u Mariji Bistrici. Djevojčice su pokazale veliku samostalnost i kreativnost u radu, te su pripremile zanimljivo druženje za učenike prvih razreda. Učenici prvih razreda su imali prilike kroz radionice naučiti ponešto o ovom dijelu nematerijalne kulture Hrvata koju je prepoznao i UNESCO te zaštitio kao posebnu tradicijsku vrijednost.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 12. 2016. 12:53

SUSRET S PISCEM - ŽELIMIR HERCIGONJA

U srijedu, posljednjeg dana mjeseca studenog 2016.g., našu školu posjetio je pisac Želimir Hercigonja. Predstavio se drugim, trećim i šestim razredima.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 4. 12. 2016. 14:44

PRVAŠIĆI PRIPREMILI ČAJ

Učenici 1.c razreda  (Područna škola u Svibovcu Podravskom) pripremili su čaj od ljekovitog bilja za sve učenike PŠ Svibovec Podravski.

Zajedno sa svojom učiteljicom ubrali su dvadesetak svježih  listića mente i isto toliko listića melise tj. matičnjaka.

Listiće su oprali, zalili vrućom vodom (učiteljica), pustili odstajati dvadesetak minuta i procijedili. Zatim su čaj po želji zasladili i dodali mu  iscijeđeni  limun.

Prvašići su najprije  sami uživali u mirisnom napitku, a zatim su njime počastili sve učenike i djelatnike područne škole koji su pohvalili njihov trud.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 11. 2016. 12:54

eTwinnig Dan jabuke

Dana 24.10.2016. učenici 2.c Područne škole Svibovec Podravski obilježili su Svjetski dan jabuka eTwinning druženjem sa 1./3. i 2. razredom Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Nakon upoznavanja preko Skype-a prijateljima smo otpjevali Jesensku pjesmu. Zajedničkim radom izradili smo čak dva stabla jabuka. Prvo stablo povezali smo s matematikom te smo zbrajali i oduzimali desetice do 100, a na drugo smo stablo stavljali jabuke izrađene tehnikom kolaž papira. Radosno smo dočekali pokazivanje naših stabala za koje smo dobili veliki pljesak. Na kraju našeg druženja veselo smo mahnuli jedni drugima te obećali kako će se naša druženja nastaviti.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 25. 10. 2016. 12:03

TJEDAN SVEMIRA

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 10. 2016. 21:50

ŠKOLA U PRIRODI - SELCE

Uspomene na "Školu u prirodi" 2016.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 10. 2016. 21:10

FESTIVAL MATEMATIKE

Dana 20.5.2016. godine, organizirana je druga velika smotra matematičkog znanja na kojoj je prisustvovalo oko 1000 učenika iz svih razreda osnovnih i srednjih škola. Učenici su se natjecali ekipno i pojedinačno. Izlagali su svoje radove, bilježnice te prezentirali istraživačke radove na kojima su marljivo radili protekle školske godine. Nakon natjecanja, za učenike su bile organizirane radionice izrade zadataka za najstarije sudionike, te izrade slikovnica za nešto mlađe. Najmlađi sudionici natjecanja gledali su animirane filmove do proglašenja rezultata.

23 učenika OŠ Sračinec sudjelovalo je na Festivalu matematike. Imali smo 5 ekipa i petero učenika šestih razreda sudjelovalo je na pojedinačnom natjecanju. Učenici osmih razreda izlagali su drvene modele koje su sami napravili.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 3. 6. 2016. 08:43

MAJČIN DAN I DAN OBITELJI

Prvi c razred Područne škole Svibovec Podravski, u utorak 10. svibnja, ugostio je na Satu razrednika članove svoje obitelji.

U ugodnom druženju obilježili smo dva važna dana: Majčin dan i Međunarodni dan obitelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 13. 5. 2016. 10:47

TRAVNJAK učenje u i o prirodi

Tijekom nastave prirode i društva učenici 4.-ih razreda izašli su na travnjak kako bi proučili i promotrili njegov biljni i životinjski svijet.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 15. 4. 2016. 13:19

DOBRO DJELO NAŠEG UČENIKA PODRUČNE ŠKOLE SVIBOVEC PODRAVSKI

Kao što je i Sanja iz priče Sanjin Božić odlučila svoje igračke i odjeću darovati Crvenom križu i Caritasu, tako je učenik 3.c razreda od Svjetskog dana štednje štedio za potrebe drugih i uoči Božića nas iznenadio poklonom kojeg je donio. Svojoj školi poklonio je pulsni oksimetar i ušni infracrveni toplomjer.

Ponosni smo na svog učenika i od srca mu zahvaljujemo!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 15. 1. 2016. 12:25

VRIJEME ZA ODMOR I KREATIVNOST - Rubikova kocka

Tijekom odmora sve zanimljiva postaje kreativna igra. Barem za učenike 4.d razreda. Velik broj djece kod kuće slaže Rubikovu kocku, međutim, toliko je interesantna igra natezanja moždanih vijuga da su ju ponijeli i u školu. Za vrijeme 5 i 15 minutnih pauza neprestano se boje izokreću u rukama i sreći nema kraja kad se dogodi "jesam ju", "složena!".

"Rubikova kocka je trodimenzionalna mehanička igračka, koju je 1974. godine izumio mađarski kipar i profesor arhitekture Ernő Rubik. Rubik je igračku prvobitno nazvao "Čarobna kocka" i licencirao je 1980. godine, a ona je doživjela nezapamćen uspjeh, prvo u Njemačkoj, gdje je 1980. proglašena igračkom godine, a zatim i širom svijeta. Do 2005. je prodano preko 300 milijuna primjeraka ove igračke." - posuđeno iz Wikipedije.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 12. 2015. 12:06

Terenska nastava u kinu i kazalištu

Studeni je bio u znaku filmskih i kazališnih projekcija. U sklopu medijske kulture koja je sastavni dio hrvatskog jezika učenici naše škole prisustvovali su trima različitim predstavama, a pogledali su i dugo očekivani film „Mali princ“ koji je tek stigao u varaždinsko kino. Radi se o kazališnim izvedbama Grimmovih bajki, dječjeg romana „Domaća zadaća“ Ivana Kušana te pustolovnog romana „Kraljević i prosjak“ Marka Twaina koji se nalaze na popisu osnovnoškolske lektire.

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 30. 11. 2015. 13:45

NAJČITAČICA NELA PLANTAK

Nela Plantak, sada učenica 2.a razreda već od prvog razreda gotovo svakodnevno boravi u školskoj knjižnici. Ispočetka su joj u čitanju pomagali roditelji, a kad je naučila sama čitati, posudila je gotovo pedesetak slikovnica i knjiga od kojih je mnoge pročitala sama. Ona stvarno uživa u čitanju i upoznavanju novih sadržaja pa kako sama kaže stalno je okružena knjigama te uvijek voli nešto prelistati. Stoga je postala najčitačica u školskoj 2014./2015. godini. Bravo Nela!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 10. 2015. 08:46

REALIZIRAN PROJEKT "POSJET OSMIH RAZREDA VUKOVARU" Vijest ima dokument u privitku

Učenici 8. razreda zajedno sa svojim razrednicima i učiteljicom povijesti, 5. i 6. listopada 2015.g. posjetili su Grad Vukovar i Javnu ustanovu "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar". Tom su prilikom mogli kroz boravak u mjestu, na groblju, u bolnici vizualizirati i osjetiti strahote rata, osjetiti i poistovjetiti se sa žrtvama rata te usvojiti osnovna znanja o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku zajedno s JNA, o razaranju hrvatskih gradova i sela.

Vrlo su uspješni bili i u Kvizu znanja koji je organiziran u okviru dvodnevnog programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 7. 10. 2015. 08:36

UČENICI PŠ SVIBOVEC PODRAVSKI BERU PLODOVE IZ PROJEKTA „TIKVA „

Učenici 2.c razreda prošle su školske godine   posadili tikve, najprije u teglice i brinuli o njima u razredu. Kad je vrijeme bilo toplije presadili smo ih u školsko dvorište te redovito zalijevali i plijevili.  

Ove jeseni nabrali smo tikvice različitih oblika i veličina, koje smo već i kušali. No , tikvica će biti dovoljno  i za svu djecu iz  Područne škole, a fino će nam ih  pripremiti  teta kuharica.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 6. 10. 2015. 13:14

DANI JEZIKA

U vrijeme kada je najmanje polovica svjetskog stanovništva dvojezična ili čak višejezična, i mi u Osnovnoj školi Sračinec ne želimo zaostajati za prosjekom. Zato smo odlučili tjedan od 21.-25. rujna posvetiti Europskom danu jezika koji se na inicijativu Vijeća Europe, Strasbourg, obilježava svake godine od 26. rujna 2001. Učiteljice njemačkog i engleskog jezika posvetile su po jedan sat nastave kako bi upoznale učenike sa važnošću učenja stranih jezika te zanimljivostima vezanim uz razne jezike. Raznim kvizovima provjerili smo poznavanje jezika te se okušali i u izražavanju znakovnim jezikom. Učenici su također sudjelovali u izradi plakata i uređenju panoa, a najposjećenija aktivnost taj tjedan bila je sudjelovanje u satu na kojem smo ugostili izvornog govornika iz Kanade, 18-godišnjaka Filipa. U razgovoru s njim saznali smo mnoge zanimljivosti o kanadskoj kulturi, klimi i školskom sustavu, a učenici su produžili  druženje s Filipom i dugo nakon završetka formalnog dijela sata.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 6. 10. 2015. 13:02

DOPUNSKA NASTAVA raspored održavanja po grupama Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 25. 9. 2015. 13:01

eTwinning

„eTwinning je besplatna i sigurna platforma za povezivanje učitelja, razvoj suradničkih projekata i dijeljenje ideja u Europi. Pomoću  eTwinning portala moguće je surađivati s drugim školama. „

Mi smo odabrali Centar Tomislav Špoljar koji je partner mnogih projekata  eTwinninga.

                                  

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 30. 6. 2015. 10:50

"RADOST USKRSA I PROLJEĆA" ispod duga sličnosti i razlika

U četvrtak, 26.3.2015. učenici 1.A razreda sa učiteljicom Milenom Bogdanović i pomoćnicom u nastavi Lejom Kranjčić  su nakratko svoju učionicu zamijenili prostorijama Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Sudjelovali su na  njihovom integracijskom danu  pod nazivom „Radost Uskrsa i proljeća“ koji je bio organiziran kroz mnoštvo kreativnih radionica.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 4. 2015. 15:57

LJEPOTA NIJE U LICU

„Ljepota nije u licu, ljepota je svjetlost u srcu.“

Khalil Gibran

 

Jedna takva svjetlost zasjala je ove školske godine u našoj Područnoj  školi u Svibovcu Podravskom  i dotakla naša srca.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 4. 2015. 10:59

KAD SE DAR PRETVORI U DAROVITOST

Učenicu 2.c razreda, Antoniju Šumigu, oduševio je dar svetog Nikole. Od tog dana svakodnevno gumicama izrađuje narukvice, ogrlice, privjeske, prstenje, trake za kosu. Polako prenosi svoj hobi na sestru blizanku, ali i cijeli razred. Kako bismo svi vidjeli ove raznovrsne radove organizirali smo malu izložbu radova, a modeli su bili prijatelji iz njenog razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2015. 11:51

VELIKO SRCE MALOM SRCU

Učenici Područne škole Svibovec Podravski pod vodstvom i na inicijativu svojih učiteljica izrađivali su razne predmete kako bi se priključili humanitarnoj akciji " VELIKO SRCE MALOM SRCU". Sve predmete koje su izradili donirali su istoimenoj udruzi kako bi se prikupila sredstva za nabavu AVD uređaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 26. 2. 2015. 12:00

Štednja u Područnoj školi Svibovec Podravski

Povodom Svjetskog dana štednje 31.10. učenici PŠ Svibovec Podravski štedjeli su i ušteđevinu ubacili u školsku kasicu.

Ušteđeno je 260,45 KN.

Djeca su odlučila da ćemo za taj novac kupiti društvene igre.

U petak, 14.11.2014. svi smo uživali u zajedničkoj igri.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 17. 12. 2014. 10:34

Sankt Martin - Sveti Martin

U Hrvatskoj je Martinje slavlje namijenjeno odraslima jer je sv. Martin zaštitnik vina, no u Njemačkoj, Austriji i dijelu Švicarske je ovaj blagdan nešto sasvim drugačiji. Tamo je Martinje blagdan za djecu koja izrade  „Laterne“ sa kojima idu na gradski trg i pjevaju pjesme o sv. Martinu i lanternama.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 6. 11. 2014. 10:27

OBAVIJEST RODITELJIMA

U školi je obvezno nošenje običnih školskih papuča.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 8. 2014. 12:15

KLOKAN 2014. Vijest ima dokument u privitku

27.03.2014.g. u 12.30 sati  učenici OŠ Sračinec sudjelovali su u šesnaestom po redu matematičkom natjecanju "Klokan bez granica". Natjecanje je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva, a ove je godine u njemu sudjelovalo       7 000 000 učenika u 60 zemalja svijeta što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 417 osnovnih i 82 srednje škole u svim županijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 1. 7. 2014. 12:42

DEBATA Treba sagraditi nuklearnu elektranu u Hrvatskoj

U utorak 1. travnja 2014. u učionici  38 naše škole sakupilo se probrano društvo iz viših razreda kako bi, poput pravih znanstvenika i građana koji žele odlučivati o svojoj sudbini, raspravilo probleme energetskih izvora u  Hrvatskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 4. 2014. 08:47

TERENSKA NASTAVA U ZAGREBU

Dan čarolije kazališta, Teslinih munja, glasa „stričeka“ iz emisije „Andromeda“, veličanstvene podmornice i Gorana Ivaniševića.

Dugo su trajale pripreme za odlazak na terensku nastavu u Zagreb. Ideja je bila u jednom danu (25. 3.2014.) obuhvatiti  nekoliko različitih sadržaja koji će naša školska učenja staviti u život i dopustiti nam da ih unutar njega i osjetimo, doživimo i bolje razumijemo.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 29. 3. 2014. 10:31

ŠETNJA SELOM - IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Učenici drugih razreda OŠ Sračinec bili su u šetnji po svom selu. To je bila kratka šetnja po zavičaju koji ih okružuje. Glavna svrha i cilj ove kratke terenske (izvanučioničke) nastave bila je da osvijeste što se sve nalazi u njihovom selu i što ih sve okružuje dok šetaju, a inače na to ne obraćaju pažnju. U nastavi se na taj način napravila korelacija među predmetima jer su, primjerice, iz hrvatskog jezika morali opisivati svoj zavičaj, a sadržaj prirode i društva bio je usmjeren na učenje o nizinskom zavičaju. U čudu su promatrali kako je njihov kraj tek mali dio cjeline koji čini ovu našu lijepu domovinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 2. 2014. 13:28
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaKalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Koliko vremena provodiš na mobitelu?


Forum

Korisni linkovi
List DUGA

Dnevni tisak

Internet vijesti

Razno

Trgovine računalnom ...
 • Ve-mil
 • HgSpot
 • ZIT
 • BenComp
 • MelComp
 • EuroTrade

Država , grad , selo....


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju