preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sračinec

 

2021./2022. školska godina

 

Travanjske zgode

Travanj se u potpunosti  zazelenio pa smo svaki slobodan trenutak proveli u prirodi uživajući na svježem zraku i igrama na otvorenom. Bilo je to skroz prigodno jer smo u travnju obilježili Svjetski dan zdravlja razgovarajući o zdravim prehrambenim i životnim navikama te smo tako osvješteni još više vremena proveli na suncu. 😊

Međunarodni dan društvenih igara također se obilježava u najzelenijem nam mjescu pa se nismo mnogo dvoumili već smo  u natjecateljskom duhu odigrali nekoliko krugova Lino - Eko  svijet društvene igre.

Kako je u proljeće sve u punom cvatu, nadahnuti time, slikali smo cvjetanje trešnjinih stabala i crtali nezaobilazne nam proljetnice.

Izradili smo i čestitke povodom uskrsnih blagdana te našu slovaricu skoro priveli kraju (ostalo nam je još samo jedno slovo za izraditi).

Dan planeta Zemlje obilježili smo čišćenjem parka u kojem se često igramo i pisanjem kratkih pjesmica o proljeću, poznatijih pod nazivom haiku pa u nastavku možete pročitati naše stihove i uroniti u čarobne trenutke prirode u proljeće.

Za potpun doživljaj haiku stihovi se čitaju dvaput za redom pa uživajte čitajući:

 

Divno drveće,                                               Cvijeće cvate,

Slatke trešnje,                                             Drveće je zeleno,

Divan zrak.                                                   Ptice pjevaju.

– Tit Aleksandar                                         – Aleksandar

U šumici                                                      Šuma je puna cvijeća,

Cvijeće koje                                                Bara je puna žaba.

Miriše.                                                        Volim proljeće!

– Paula                                                       – Zara

 

Sunčan dan,                                             Zeleno drveće,     

Lijepo cvijeće,                                          Voda teče,

Svjež zrak.                                                Kućica u daljini.                                                      

– Klara                                                      – Nino

 

Lijepo cvijeće,                                       Cvijeće miriše,

Lijepo drveće.                                       Sunce sja.

Volim prirodu!                                      Volim proljeće!

– Lukas B.                                              – Fran

 

 Ostatak naših travanjskih zgoda možete pogledati u galeriji. 😊

 

Travanj u boravku - knjižica s aktivnostima

 

 

 

Pozdrav proljeću

 

Ove godine baš na prvi dan ožujka pale su maškare tako da smo u karnevalskom duhu započeli mjesec. U boravku su se taj dan okupili razni poznati likovi iz knjiga, bajki i animiranih filmova te smo imali priliku razgovarati i čuti iz prve ruke kako je to biti princeza,  upoznati moćnog Ninjaga,  poslušati zgode Pipi Duge Čarape, uživati u lovačkim pričama lovca Luke, diviti se akcijskim pothvatima superjunaka Spidermana i još mnoštvo toga... 😊

Sljedeći dan smo se uozbiljili i obilježili Svjetski dan matematike crtajući brojeve i riješavajući matematičke zadatke.

Povodom Dana žena izradili smo cvijeće za najvažnije nam žene ističući važnost obilježavanja toga dana.

Ožujak je pomalo sav bio u znaku matematike i logike te smo tako jedan cijeli tjedan posvetili mozgu i darovitosti pa smo sukladno tome izazivali naše moždane vijuge zanimljivim logičkim mozgalicama, rebusima te veselim sudoku zadatcima.

Za Dan očeva pripremili smo krasne čestitke i poruke našim očevima, djedovima i stričevima kako bi im iskazali zahvalnost što brinu o nama, dijele s nama svakakve brige i nebrige i što su uvijek uz nas.

Nije valjalo izostaviti  ni Svjetski dan oralnog zdravlja prilikom kojeg smo razgovarali o oralnoj higijeni te o hrani i navikama koje čuvaju naše novoizrasle zubiće kako bi nas oni što dulje služili.

Tada je uslijedio i veliki kalendarski dan, službeno je započelo proljeće kojem smo se jako razveselili jer to znači više sunca i više produženog boravka na otvorenom. Obilježili smo prvi dan proljeća svojim crtežima na ploči i time pokazali proljeću koliko smo ga neizmjerno čekali (i dočekali).

Kraj mjeseca zaključili smo obilježavanjem Svjetskog dana vode kada smo uz prigodne videe pisali eko poruke za očuvanje bijelog zlata i crtajući za što nam sve voda koristi.

Naše ranoproljetne priče možete pogledati u galeriji. 😊

 

Knjižica s aktivnostima u ožujku 

 

 

 

 

Veljača prevrtljača

 

Kao što joj i sam naziv kaže, veljača je prevrtljive prirode, a u skladu s time prevrtale su se i naše aktivnosti u produženom boravku.

Započeli smo mjesec obilježavanjem Dana zaštite močvara i pritom naglasili važnost očuvanja močvara te biljnog i životinjskog svijeta koji obitava na močvarnim područjima.

Na Međunarodni dan pizze crtali smo najslanije nam verzije najpoznatijeg jela na svijetu, a također smo i proslavili 82. rođendan Toma & Jerryja.

Prigodno smo i obilježili Svjetski dan kišobrana dizajniranjem vlastitih, šarenih 3D kišobrana koji će razvedriti i najtmurniji kišni dan.

U veljači je zapao i 100. dan škole koji je valjalo prigodno proslaviti pa smo tako crtali čudovišta sa sto dijelova tijela i primili diplome za uspješno odrađenih 100 dana škole.

Naravno, u veljači se  obilježava i dan ljubavi – Valentinovo pa smo izrađivali čestitke s porukama ljubavi svojim najdražima.

Svjetski dan kokica obično se obilježava u siječnju, no, u našem slučaju, prevrnuli smo taj dan u mjesec veljaču te smo izrađivali i oslikavali kutije za kokice koje smo na kraju i napunili ukusnim kokicama i uživali jedući ih uz neizostavno gledanje crtanih filmova.

Kraj mjeseca značajan je zbog obilježavanja Dana ružičastih majica te smo tada još jednom istaknuli važnost međusobnog poštovanja, uvažavanja i tolerancije kako bismo što zadovoljnije i ljepše zajedno surađivali u svakodnevnim situacijama i događajima.

Naše prevrtljive aktivnosti vas čekaju u galeriji ispod. 😊

 

Knjižica aktivnosti u veljači 

 

 

 

Siječanj nam je mjesec prvi...

 

...hladnoću i zimu on mrvi - tako glasi opis mjeseca siječnja u jednoj pjesmi, no, siječanj u boravku nam je, osim hladnoće vani, namrvio i ostale zgode. Nakon što smo se odmorni i spremni vratili sa zimskih praznika, uzbudljivo smo prepričavali i crtali naše prazničke avanture.

U prvom tjednu obilježili smo Svjetski dan smijeha i Međunarodni dan šešira, tako da je usitinu veselo počelo. Zatim smo nekoliko dana imali nastavu online te smo za kraj mjeseca obilježili Suprotan dan pišući svoja imena počevši od zadnjeg slova i istraživajući suprotnosti u okolini koja nas okružuje. Sve smo to zaokružili na najljepši mogući način, a to je upućivanjem komplimenata prijateljima iz boravka, obilježivši tako Dan komplimenata.

Siječanjske mrvice iz produženog boravka možete pogledati u galeriji ispod. 😊

 

Siječanj u boravku

 

 

 

Čarolija prosinca

 

Prosinac je zasigurno jedan od najčarobnijih mjeseca u godini. Obasjan svjetlošću koja se nazire iz svakog kutka te okupan izraženijim osjećajima veselja, ljubavi, dobrote koji se šire zrakom, ostavio je traga i u našim prosinačkim aktivnostima. 😊

Bilo je tu svega... Početak mjeseca bio je rezerviran za najdražeg nam sveca te smo tom prigodom izrađivali čizmice za sv. Nikolu, pogledali film o njemu i primili zaslužene poklone. Kasnije smo se nadovezali na božićni ambijent izradom advenstkih vijenaca, točkastim dizajniranjem božićnih motiva, izradom ukrasa za bor od glinamola (mijesili smo, oblikovali, sušili i bojali), napravili cijelu četu straničnika orašara, stvarali usnule gradove ukrašene prvim snježnim pahuljama, crtali snjegoviće na način kako je to kocka odredila i još mnogo više...

Kao naručen, pao je i prvi snijeg pa smo to iskoristili za igru na otvorenom istražujući mogućnosti građenja snježnih tvorevina i konstrukcija.

Obilježili smo i Međunarodni dan volontera kao i Svjetski dan osoba s invaliditetom te smo tako osvješteniji o važnosti međusobnog pomaganja nastavili širiti dobrotu, mir i ljubav u ove blagdanske dane.

Ovom prigodom želimo svima sretan Božić i sve najbolje u novoj godini.

Našu prosinačku čaroliju možete pogledati u galeriji ispod. 😊

 

Knjižica aktivnosti boravka u prosincu

 

 

 

U studenom...

Mjesec studeni ove je godine započeo na najbolji mogući način, a to je jesenskim odmorom. Nakon mnogobrojnih listopadskih aktivnosti te zasluženog predaha, uronili smo u studeni sa znanstvene perspektive.

Naime, kako se 9. studenog obilježava Svjetski dan izumitelja, odlučili smo cijeli tjedan posvetiti izumima, znanosti i pokusima te smo tako najprije naučili i saznali nešto o najpoznatijim hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima, crtajući kasnije replike istih, dok smo sljedećih dana krenuli stepenicom više pa smo nadahnuti izumima najpoznatijeg animiranog izumitelja, profesora Baltazara, izradili vlastite planove izrade, naveli potreban materijal i pribor za izradu, napravili skice i predloške svojih izuma. Među njima su se tako našli Leteći kišobran koji nas vodi gdje želimo, Kosilica boy koji reže travu, Lovac koji hvata ribe, Robotski pas koji jede pravu hranu, Elektrobrod za prevoženje stvari, Portal koji nas vodi u budućnost i natrag i još mnogo izuma koje samo treba patentirati. 😊

Zaključno taj tjedan, napravili smo pokus napuhavanja balona pomoću sode bikarbone, octa i plastične boce. Je li nam uspjelo, možete pogledati u našoj fotogaleriji. (Svakako preporučamo isprobati uz nadzor odrasle osobe).

Sljedeći tjedan uslijedili su Dani ljubaznosti čijem smo se obilježavanju s veseljem pridružili te pritom otkrili tajnu Recepta za ljubaznost i ispunjavali tablicu s načinima kako biti ljubazan prema drugima te smo je ponosno cijelu ispunili.

Razgovorom o miru, gradu Vukovaru i crtanjem prepoznatljivih simbola grada Vukovara, obilježili smo 18. studenog Dan sjećanja na Vukovar. Pronašli smo Vukovar na zemljopisnoj karti, upoznali se s pričom Vučedolske golubice, divili se raskošnom dvorcu Eltz i pojasnili značenje Vodotornja.

Izradom plakata i osvješćivanjem dječjih prava, obilježili smo i Međunarodni dan dječjih prava.

Osim svakodnevnog pisanja zadaća, slavili smo rođendane, boravili u prirodi i na svježem zraku što je više moguće, a kako smo već počeli pisati i prva slova, započeli smo s izradom razredne slovarice.

Kraj mjeseca bio je rezerviran za Dan hrvatskog kazališta pa smo izradili mini lutke za prste kojima smo odglumili i izveli vlastite lutkarske predstave iza zlatnih kulisa.

Više vas čeka u prigodnoj galeriji ispod. 😊

 

Knjižica aktivnosti u studenome

 

 

 

 

 

 

Listopadske priče

Mjesec listopad bio je prepun događaja i značajnih dana koje je valjalo obilježiti pa je najbolje da krenemo redom kako biste barem djelomično osjetili atmosferu i tijek naših listopadskih priča.

Početak nam je započeo u glazbenom ritmu s obzirom da se 1. listopada obilježava Međunarodni dan glazbe pa smo tako uz video upoznavanja glazbenih instrumenata isprobali bubnjati na našim pernicama te sve to začinili virtuoznim izvedbama sviranja „air“ gitara u razredu poput pravih rock zvijezda. 😎

Nakon toga, 4. listopada uslijedio je važan Svjetski dan zaštite životinja te smo tom prigodom razgovarali o tome kako možemo pomoći u zaštiti životinja i pridonijeti što boljem suživotu s njima. Pritom smo napravili portrete vlastitih kućnih ljubimaca (ili onih koje bismo voljeli imati) te kvizovima upoznali raznovrstan životinjski svijet. I da, tom prigodom nas je posjetila i jedna bogomoljka koja je našla svoje mjesto u kutiji pa smo je nakon otkrića ponovno vratili u prirodu.

Dan kasnije, 5. listopada obilježili smo još jedan poseban dan posvećen svim učiteljima, a to je Svjetski dan učitelja te smo bili intervjuirani od strane učiteljica koje su nas pitale zašto su učitelji važni pa u nastavku možete pročitati neke od odgovora:

Učitelji su važni jer nas mogu puno naučiti.“ – Lukas Đ. (1.razred)

Važni su jer nas uče. Moramo ići u školu kako bismo mogli kasnije ići na posao, a bez škole i učitelja ne bismo mogli znati kako raditi ili kako nekome pomoći.“ – David (3.razred)

Mislim da su važni jer nam pomažu kod učenja i da nešto naučimo.“ – Dino M. (3. razred)

Učitelji su važni jer uče djecu.“ – Dino L. (4. razred)

U međuvremenu smo, između obilježavanja značajnijih dana mjeseca, radili i na usavršavanju i vježbanju matematičkih vještina, čitali slikopriče te pisali prva slova koja smo naučili.

Nakon marljive obrade zemlje u proljeće, suncem potaknutog rasta tijekom ljeta te dozrijevanja plodova u jesen, obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dan kruha pogledavši video o nastajanju kruha, izradom plakata te pekarskih kapica i pravljenjem omiljenih pekarskih proizvoda od glinamola.

Kako je kravata jedan od najpoznatijih hrvatskih izuma, jedan je dan u godini izdvojen samo za taj poseban odjevni predmet pa smo tako 18. listopada na Dan kravata dizajnirali i oslikavali svoje kravate i naučili priču o tome kako je zapravo kravata postala dijelom svjetske odjevne svakodnevice.

Jedan od slađih dana bio je Dan jabuka gdje smo uz detaljnu analizu (mjerenje visine, uspoređivanje boja i veličina) jabuka iz naših vrtova, izradili njihove otiske i kasnije ih degustirali.

Na Međunarodni dan pomaganja, 26. listopada, vukli smo papiriće s imenom onog učenika kojem trebamo tajno pomagati tijekom nekoliko dana, a kako je to prošlo, javit ćemo sljedeći mjesec.

Uz svu lepezu listopadskih priča, došli smo i do kraja mjeseca koji smo završili izradom strašnih i strašnijih bundeva te gledanjem animiranih filmova u spomen na Svjetski dan animiranog filma.

Djelić atmosfere možete vidjeti u galeriji i knjižici aktivnosti ispod. 😊

 

KNJIŽICA AKTIVNOSTI U LISTOPADU

 

 

 

 

Šareni početak

Svima nam je poznato da je početak rujna rezeviran za početak novih školskih avantura i izazova, ali za učenike koji duže ostaju u školi, to znači i početak druženja, učenja i provođenja vremena u produženom boravku.

Tako smo ove godine već 13. rujna započeli s aktivnostima boravkaša. Kao što to i priliči za mjesec rujan obojan jesenskim šarenilom, takav je bio i naš uvod u zajedničko druženje.

Tjedan je započeo uobičajeno, okupljanjem, odmaranjem od nastave te finim ručkom u blagovaoni nakon čega je uslijedilo pisanje zadaća i uvježbavanja naučenog te kasnije slobodnim aktivnostima s učiteljicama i prijateljima iz boravka.

Obilježili smo Međunarodni dan prašuma razgovarajući o važnosti i značaju šuma te kako se treba odnositi prema njima, na njih smo nadovezali i Dan zaštite ozonskog omotača pa smo pogledali edukativan animirani film o očuvanju Zemljinog omotača i zapitali se kakav to svijet želimo ostaviti te na koji način možemo pozitivno djelovati na očuvanje Zemljinog štita.

Drugi tjedan započeli smo obilježavanjem Međunarodnog dana mira razgovarajući o miru, značenju mira te smo pritom upoznali simbole mira u svijetu. Sve smo prigodno upotpunili izradom plakata na kojem smo pisali poruke mira i crtali simbole kako bi ukazali na važnost istog.

Dva dana kasnije uslijedio je početak jeseni te smo skupljali i proučavali  jesensko lišće obojano nenadmašnom umjetničkom rukom prirode koje nam je kasnije poslužilo za kreativnu izradu ježeva i stabala.

Bio je tu i Europski dan jezika te smo na taj dan naučili pozdravljati na različitim  europskim jezicima i izradili mali podsjetnik, ako kome slučajno zatreba. 😊

Sve navedeno, i još više, možete pogledati u galeriji ispod.

(tekst pripremila Lea Kranjčić, učiteljica)

(5.10.2021.)

 

 

 

OBAVIJEST RODITELJIMA

Produženi boravak započinje s radom u ponedjeljak 13.9.2021.g. u vremenu od 11:30 do 16:30 sati. 

Okupljanje počinje u 11:30 sati ispred školske knjižnice. Produženi boravak vodit će učiteljica razredne nastave Lea Kranjčić.

Organizirani ručak bit će u 12:30 sati. Cijena boravka je 350,00 kn.

 

U tijeku je formiranje grupa, pa molimo roditelje da nam se jave ukoliko žele upisati dijete na produženi boravak.

 

_______________________________________________________________

26.5.2021.

SVIBANJSKE AKTIVNOSTI

Svibanj nam je donio još ljepše vrijeme u kojem svakodnevno uživamo. Sve više kukaca možemo vidjeti i promatrati vani, a izrasle su i razne livadne biljke koje promatramo, pratimo njihov rast i sakupljamo u naš razredni herbarij. Naučili smo puno novih naziva biljaka i životinja, crtali ih te izradili plakat. U slobodno vrijeme smo trenirali prstiće pletenjem narukvica i malenih posudica od vune. Izrađivali smo lutke od drvenih kuhača, a kad je bilo lijepo vrijeme uživali vani u raznim igrama.

Ovaj mjesec smo posvetili našim majkama te za njih posebno izradili malena ukrasna stabalca koja smo radili od kamenčića, žica i perlica, u namjeri da uljepšamo njihov dan, Majčin dan. Uz to i par slatkih riječi, ma znamo mi što mame vole!

Obilježili smo Svjetski dan kornjača (23.svibnja), naučili više o načinu njihova života, ugroženosti od strane ljudi i važnosti njihove zaštite.
Povodom Dana škole, 28.svibnja, pisali smo lijepe stihove o školi, koje smo potom izložili na naš razredni pano.

9.5.2021.g.

TRAVANJSKE AKTIVNOSTI

Lijep pozdrav svima!

Nakon proljetnog odmora, s još smo više energije i veselja, nakon napisanih zadaća i ponavljanja, provodili organizirano i slobodno vrijeme kroz razne igre, pokuse (trenje, plutanje, bombonski test, snaga vjetra, zvuk), čitanje, sviranje na frulicama od slamčica, skulpture od bombona itd.

Kišovite travanjske dane ispunili smo maštajući da smo superjunaci s posebnim moćima koji u slobodno vrijeme spašavaju svijet. Stvaramo svoje vlastite priče u kojima smo glavni likovi, svoj mali svijet u kojem možemo što god poželimo!

U boravku imamo i učenike koji žele više, imaju znanja te su zainteresirani za programiranje. Takvim je učenicima omogućen dodatan rad na laptopu pomoću Microbita.

22. travnja obilježili smo Dan planeta Zemlje, pričali o važnosti očuvanja planeta od onečišćenja te izradili prigodan plakat.
Pričajući o važnosti zdrave i raznolike prehrane, upitali smo se  kad će na red doći i naše kulinarske vještine, pa smo se dogovorili da nam petak bude dan za pravljenje nečeg zdravog i slatkog. Jupi!

Tekst: Ana Vuk Čmigović, učiteljica

 

 

 

9.4.2021.g.

RASPORED ORGANIZIRANIH AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU        

12.4. do 16.4.2021.

 

11,30 – 13 h   OKUPLJANJE UČENIKA, SLOBODNO VRIJEME 

13 - 13,30h – RUČAK

13,30 – 15 h   PISANJE DOMAĆIH ZADAĆA/UČENJE, UVJEŽBAVANJE

15 – 16,30h   ORGANIZIRANO VRIJEME S UČITELJICOM 

 

1.4.2021.g.

Kraj veljače obilježili smo u ružičastoj boji, u razgovorima o vršnjačkom nasilju i načinima rješavanja sukoba. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana materinskog jezika i Dana hrvatske glagoljice, usmeno i pisano smo se jezično izražavali, čitali, glumili te ukrasili pano. Učenicima se svidjelo pisati na glagoljici te smo crtajući i oblikovajući od plastelina načinili svoje oblike slova.

Ožujak nam je donio sunčanije vrijeme stoga smo istraživačke i sportske igre prenijeli i na otvoreno. Vjetrovit dan smo iskoristili za igru sa zmajevima.

Obilježili smo Dan žena te najvažnijim ženama, koje nam mnogo znače, izradili čestitke i cvijeće. Očevima smo, na njihov dan,  izradili prigodne čestitke.

Proljeće je stiglo, ukrašeno prvim vjesnicima, a tako odišu i naši radovi. Podsjetili smo se koliko je važno čuvati prirodu, vode i šume. Kao ukras vrtovima izradili smo šarene vjetrenjače koje su, znamo i mi, obnovljiv izvor energije. Šaljemo vam proljetne pozdrave!

Tekst: Ana Vuk Čmigović, učiteljica
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

26.2.2021.

RASPORED ORGANIZIRANIH AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU        

(popodnevna smjena) OŽUJAK

 

11,30 – 13 h   OKUPLJANJE UČENIKA, SLOBODNO VRIJEME 

13 - 13,30h – RUČAK

13,30 – 15 h   PISANJE DOMAĆIH ZADAĆA/UČENJE, UVJEŽBAVANJE

15 – 16,30h   ORGANIZIRANO VRIJEME S UČITELJICOM 

 

19.2.2021.

Valentinovo. Svi se na taj dan osjećamo uzbuđeno i nešto iščekujemo. Vaši boravkaši su izradili malene kutijice za razne lijepe tajne poruke, a za nekog posebnog i čestitku. Naš pano nas uveseljava svojim neobičnim maskama.  Budući da smo za našu igru maskiranja odabrali biti gusari i pridružiti se gospodinu Gulliveru na putovanjima oceanom, izradili smo tom prigodne maske, odjeću, zastavu i naše geslo: Mi smo gusari, najjači smo, najbolji! Kao brod poslužile su nam razredne spužve.


Svaki tjedan nam tajanstveni Gulliver pošalje neki istraživački zadatak. Primjerice, pronaći karte sa zacrtanim blagom do kojeg smo došli rješavajući zagonetke ili uloviti sve ribice sa zabavnim zadatcima. Kad je kovčeg s "blagom" pronađen, nema kraja sreći!

Nakon završenog uspješnog tjedna i prikupljenih značkica za sudjelovanje u svim aktivnostima (zabavnim i edukativnim), izvlačimo posebnu nagradu iz naše pobjedničke kutije.

Pozdrav od malenih gusara - ahoj!

Tekst: Ana Vuk Čmigović, učiteljica

 

******************************************************************

10.2.2021.

Organizacija rada u produženom boravku drugačija je od klasične nastave. Sastoji se od slobodnih i organiziranih aktivnosti te pisanja domaće zadaće. Slobodne aktivnosti učenicima služe za odmor od redovne nastave. Tada učenici imaju slobodu raditi što žele - međusobno razgovarati, čitati, igrati društvene igre, plesati i sl.

Kako bi ostatak vremena u produženom boravku bio što zanimljiviji i prihvatljiviji, za učenike se organiziraju likovne i znanstveno - istraživačke radionice, zajedničke igre u svrhu učenja i ponavljanja nastavnog sadržaja (npr. natjecateljski kvizovi), igre u sportskoj dvorani i na otvorenom i slično.

Produženi boravak učenicima pruža kvalitetno ispunjeno vrijeme kroz brojne aktivnosti stavljajući naglasak na individualne želje i potrebe svakog učenika. Neki od ciljeva takvoga rada su: učiti učenike kako redovito, odgovorno i samostalno učiti, razvijati individualne sposobnosti i interese učenika, učiti ih vještinama komunikacije, suradnje i pomaganja te osposobiti učenike za kreativno korištenje slobodnog vremena.


Kroz fotografije vas uvodimo u naš mali svijet mašte i istraživanja. Svakog dana pričamo o važnosti pravila u školi i poštivanju drugih, družimo se, krećemo, izrađujemo praktične stvari poput pletenih kapica i nakita. Izradili smo i hranilice za ptičice da im olakšamo preživljavanje zimi. Svaki tjedan istražujemo svijet oko nas i pitamo se kako on funckionira. Zato nas zanima sve od elektriciteta, magneta, vode i zraka te kemijskih reakcija i plinova. Kad nismo mali znanstvenici, volimo glumiti razna zanimanja poput prodavača, frizera ili učitelja. Logičke igre i mozgalice su nam najdraže jer se moramo potruditi oko rješenja, a na kraju nas uvijek čeka neka nagrada. Veselimo se Valentinovu i maškarama te jedva čekamo da s vama podijelimo naše sljedeće uratke. Lijep pozdrav od boravkaša!

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Meteorološka postaja Sračinec-OŠ Sračinec | Neverin.hr
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Sračinec / Varaždinska 98, HR-42209 Sračinec / www.os-sracinec.skole.hr / ured@os-sracinec.skole.hr
preskoči na navigaciju